Familie bezoek

Familie bezoek

Het laatste weekend van April ben ik van woensdag t/m zondag naar Nederland op en neer geweest. Het was nog heel spannend of mijn bezoek wel door zou gaan in verband met de vulkaan uitbarsting op IJsland.  Ik had de 2e normale KLM vlucht die weer vertrok vanuit Dubai naar Amsterdam en hoorde bij de gelukkigen. Ik was er in eerste instantie om mijn moeder, Hildegard en Alex even te zien, en dan langer dan 1 dag, wat normaal de planning is. Woensdag heel vroeg aangekomen op Schiphol, mijn huurauto opgehaald en naar Rotterdam gereden, waar een heerlijk ontbijtje klaar stond bij Kees & Naomy. Lekker gerelaxt en in de middag nog met Naomy Rotterdam in geweest. Weer gezellig om ze te zien en ik ben gevraagd om getuige te zijn bij hun bruiloft op Zanzibar :). Een erg grote eer! Vanuit Rotterdam naar Raamsdonskveer gereden om bij Cor zijn ouders te buurten. Iedereen vond het natuurlijk leuk om mijn beginnende buik te zien. Inmiddels zit ik in week 26 voor personen die er iets van weten (over de helft dus) en vanaf week 20/21 is de buik explosief gaan groeien. Ergens ook wel fijn, want nu ziet het er gewoon zwanger uit en niet dikkig. Een avondje in het Gat is altijd erg ontspannen en donderdagochtend zijn we met zijn drietjes naar de Babydump vestiging in Sleeuwijk gereden om de kinderwagen te halen. Na enig marktonderzoek, blijken kinderwagens in Nederland veel goedkoper te zijn ten opzichte van Dubai en je hebt ook een ruimere keus. Uiteindelijk is de keus op de Maxi Cosi Mura 3 gevallen. Deze wagen hebben we van Cor zijn ouders gekregen, een super cadeau.

Vanuit Sleeuwijk naar Leeuwarden gereden. De laatste keer dat ik echt in Leeuwarden ben geweest is denk ik wel 3 jaar geleden. Meestal ontmoeten we elkaar of in Utrecht of in Amsterdam. Als je de weg dan weer aflegt en de A27 naar Almere neemt, valt het heel goed op wat allemaal veranderd is en bijgebouwd. Er zijn in die 3 jaar heel veel meer windmolens bijgekomen. Vanaf Lelystad is het altijd rustig en was ik ook precies op de verwachte tijd in Leeuwarden. Lekker bijgekomen en in de namiddag met Hildegard, ouderwets gaan winkelen. We zijn onder andere naar de Prenatal geweest om te kijken voor een paar broeken, helaas geen succes. De verkoopster had wel een hele goede tip en stuurde ons door naar Belly B een kleine boetiek op ‘over de kelders’. Hier ben ik erg goed geholpen en elke broek die ze me gaven zat gelijk goed. Uiteindelijk met 2 broeken vertrokken en een schattig roze shirtje voor het nieuwe gezinslid van Hildegard gekregen. Erg leuk al die kleine cadeautjes :). Op de terugweg langs de lokale viskraam voor 3 lekkere porties ouderwetse kibbeling die Hildegard en ik hebben opgegeten. Alex is na al die jaren nog steeds niet van de vis. Samen met Alex nog wat tijd achter te laptop doorgebracht en hem wegwijs gemaakt met Skype. Voortaan kunnen we gratis bellen en de webcam gebruiken. Handig voor ons, maar ook leuk om bijvoorbeeld de kleinkindertjes uit Utrecht te zien.

Vrijdag is mijn moeder langs geweest en zijn we met zijn 4 gaan lunchen in het wijkcentrum. Sinds Hildegard iets minder makkelijk kan koken, gaan ze hier regelmatig eten. Het is een prima formule, voor met name de ouderen in de wijk die nog goed zelfstandig kunnen wonen, maar waar het koken er om wat voor reden er ook bij inschiet. Je geeft van te voren aan dat je gaat eten en kan kiezen uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en je hebt nog een toetje ook. De middag heb ik met mijn moeder doorgebracht en zijn we naar haar goede vriendin Anna in Bolsward geweest.

Zaterdag kwam Inez langs met Carlotta. Erg leuk om die 2 ook even te zien, omdat zij niet naar de Tempelman bijeenkomst kwamen op de zondag. Als je iedereen maar 1 of 2x per jaar ziet, zie je met name kleine kindertjes groot worden. We hebben de middag fijn in de tuin gezeten en Inez had een lekkere verse pasta klaargemaakt. Peter ben ik misgelopen dit bezoek, maar zie ik eind juni weer.

Zondag was alweer mijn laatste dag. Heel toevallig, toen ik al had geboekt om dit weekend naar Nederland te komen had Hildegard aangegeven dat mijn oom Hans en tante Rudy een familie reünie zouden organiseren op deze zondag. Mijn oom is 79 geworden en mijn neef Harry die in Canada woont zou ook langskomen. Zelf vond ik het wel erg grappig om dit mee te kunnen maken. Vroeger met familie bijeenkomsten, georganiseerd door oma was ik altijd verreweg de jongste. Vele neven en nichten heb ik in een ver verleden wel ontmoet, maar hier weet ik niets van. Ik ben de jongste van de kleinkinderen en ten opzichte van de oudste (Charles) scheel ik 15 jaar. Iedereen ken ik met name van verhalen van mijn vader toen iedereen nog jong was en ik nog niet geboren. Van de ooms en tantes waren er: Alex & Hildegard, Tiny, Hans & Rudy, Frans & Toot en mijn moeder. Yvonne hoorde te laat van de reunie en was niet aanwezig. Erg jammer, want ik weet dat ze dit soort bijeenkomsten altijd erg leuk vind, en Arthur en Ank waren er niet. Van de neven en nichten waren er: Claudia, Berenice, Charles, Harry en Astrid (Charles en Harry kan ik mij echt niet meer herinneren en Astrid had ik voor het eerst ontmoet bij de begrafenis van mijn vader), Lex en Rob (Rob kende ik ook alleen van verhalen), en Mirjam. Diverse aanhang was ook aanwezig, maar ik ben erg slecht in namen en weet ze niet allemaal meer :(. Naast de Tempelmannen, waren er nog diverse familie leden van Rudi’s kant, de Ravelli’s en Charles en Astrid hadden ook de kinderen meegenomen om bij dit feest van hun opa en oma te zijn.

De initiatief nemers van de familie reünie: Rudi en Hans. Van Rudi nog een schattige slabber gekregen.

Heel duidelijk broers van mijn vader (Hans en Frans)

Kletsen met Astrid

Lex en Charles. Lex is duidelijk een de Grijs en heeft de genen van Hein (lang) en Charles een Tempelman (klein)

Claudia, samen met Frans en Toot.

Bas is samen met Nina, Pablo en Camilla even langs geweest en hebben de middag doorgebracht in het Kroller Muller museum. Heb ik ze toch nog even gezien.

Het bezoekje was geslaagd en eind juni kom ik weer en is Cor er ook bij. Dit bezoek moeten we langer van te voren plannen, omdat we redelijk wat mensen willen treffen. We kijken er in elk geval naar uit. Jessica komt eerst nog bij ons eind mei weer een week op bezoek, erg leuk en alweer voor de 3e keer en begin juni gaat Cor samen met Sander en Hans 4 dagen in Zwitserland fietsen. Hier zijn de mannen dan ook hard voor aan het trainen.

Alle gebruikte foto’s heb ik ontvangen van Harry uit Canada. Lang leve de digitale wereld!!

One Reply to “Familie bezoek”

  1. met genoegen weer het laatste opstel over jullie
    bezoek aan Holland gelezen, heel onderhoudend ook
    door de mooie fotos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.