De proloog nadert

De proloog nadert

Komende zondag is het zover: de proloog van de fietstocht. Ik ga dan van Utrecht naar mijn ouders in Raamsdonksveer, een kilometer of 65 fietsen. Lijkt me een mooi rustig begin, en kan ik in ‘t Veer ook nog even mijn vader de hand schudden en feliciteren met zijn verjaardag. Maandag is dan de eerste lange etappe van Eindhoven naar Remersdaal (Belgie), waar ik in mijn vakantiehut de nacht ga doorbrengen na +/- 140 km fietsen. Dat is ook nog redelijk vertrouwd, maar vanaf dan ga ik de route: de groene weg naar de Middelandse Zee volgen van zo’n 1500 km. Onderweg plan ik de route door Italie en verder.

Qua voorbereiding valt er weinig meer te doen. Zo meteen nog mijn fiets ophalen bij Snel, waar de Jolly Jumper een final check-up heeft gekregen. Spaken en kabels zijn nog even aangespannen. Daarnaast m’n telefoon nog volladen met muziek (6GB ruimte moet ik het onderweg mee doen) en de benen rust geven…

Ik moet zeggen dat ik toch wel wat zenuwachtig ben voor de eerste paar etappes. Hoe zal dat allemaal verlopen met het vinden van een slaapplaats. Ik heb wel een tentje mee (zie foto), maar de meeste campings zijn in de periode dat ik op de fiets zit natuurlijk gewoon gesloten. Ik hoop op veel gezellige en goedkope herbergjes onderweg, waar de kachel aangenaam brandt en de geur van warme choco en voedzame maaltijden je tegemoet komt. Ik verwacht toch ook wel zo nu en dan ergens wild te moeten camperen, of bij een boer op het land mijn kamp te moeten opslaan.

Ik zal het wel zien, want over een paar dagen is het zover!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.