De Epiloog nadert

De Epiloog nadert

Toen ik met regen in Griekenland aan was gekomen, en de regen de hele dag aanhield, ik als een verzopen kat aan het rondfietsen was en de weersvoorspelling was dat dit de komende dagen zo zou blijven, heb ik de knoop doorgehakt: Ik fiets door tot Athene en pak vanaf daar het vliegtuig naar Dubai. Meteen die avond een ticket geregeld en Martijn gebeld dat hij de Lonely Planet van Turkije niet hoefde mee te nemen naar Athene…

De weersvoorspellingen klopten overigens behoorlijk goed, want het heeft 5 dagen op rij geregend in Griekenland.

Nu ben ik dus een paar dagen in Dubai en kan ik met Engelien kerst en oud & nieuw vieren. Daarna stap ik weer op de fiets om een uitgebreide epiloog te rijden. Na wat kaarten te hebben bekeken is de bestemming Oman geworden. Eerst wilde ik nog Qatar aandoen, maar de weg daarnaartoe is behoorlijk lang en saai, daarom fiets ik liever wat langer door gevarieerder landschap in Oman. Ik ga via Sharjah, Ajman, Umm al Quwain en Ras al Khaiman (Emiraatjes aan de westkust van de UAE, grenzend aan Dubai) naar Fujeirah (Emiraatje oostkust UAE), en volg dan de kustweg richting Muscat (Oman). Hoe verder vanaf Muscat moet ik nog verder uitzoeken.

Ik wil 2, 3 of 4 januari vertrekken – 4 januari is een vrijdag en dan is het relatief rustig op de weg, en aangezien het verkeer een gekkenhuis is in Dubai, zal het wel de 4de worden – en trek er 2 weken voor uit.

Ik heb nog een dikke week om terug te blikken op de 7 weken van Utrecht naar Athene en ga daar een verslagje van op de website zetten.

To be continued…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.