Botsing

Botsing

Het verkeer hier in de UAE is erg chaotisch, druk en zeer gevaarlijk. Gemiddeld vallen hier 3 verkeersdoden per dag. En dat is voor een land met een inwoneraantal van 4,5 miljoen een erg hoog gemiddelde. Elke dag als we de weg op gaan, zie je wel autowrakken en veel net niet botsingen. En als het mistig is, ga ik niet de snelweg op. Veel te gevaarlijk, auto’s houden hier geen afstand, gebruiken geen mistlicht, maar hun alarmlichten (ook als het even regent) en rijden veel te hard. Zie eerdere blog levensgevaarlijk voor een mega ongeluk in de mist in maart.

Vorige week donderdag reed ik op Al Wasl Rd (een drukke binnendoorweg in Dubai) naar een klant. 2 rijbanen, helemaal vol. Een auto links van mij gooit opeens het stuur naar rechts, en jawel daar rijd ik. Hij schrok er zo van, dat hij zijn stuur weer helemaal naar links gooide en dus op zijn voorganger botste omdat hij niet genoeg afstand hield. Einde van het verhaal, 3 auto’s zijn beschadigd. De schade valt redelijk mee, de auto moet wel naar de garage om de linkerkant weer te repareren. Over de gehele linie van de auto is de lak weg en bij het achterwiel een deuk.

Hier in Dubai ben je verplicht om de politie erbij te halen als je een auto ongeluk hebt gehad. Het formulier heb je namelijk nodig voor je verzekering. Dealers voeren geen reparatie uit zonder dit politieformulier. De Indiër die mij aangereden had, wilde eerst doorrijden en schreeuwde tegen mij dat er geen schade was. Heb hem klem moeten rijden om eerst zijn conclusie zelf vast te kunnen stellen, voordat ik hem zou laten gaan. Haha, toch schade en snel de politie gebeld.

Botsing2

Na een uur wachten (wat redelijk snel is voor Dubai, begrijp ik), kwam de politie om de formulieren in de vullen. De Indiërs begon in het Arabisch tegen de politieman te praten. Ik denk om zich eruit te praten. Het is hem niet gelukt, ik ben gewoon in het Engels erdoorheen gaan praten om de situatie uit te leggen. De Indiër hield gewoon niet genoeg afstand, en had niet in zijn spiegels gekeken (bijna niemand doet dat hier). Je krijg een formulier helemaal in het Arabisch, en hebt dus geen idee wat erop staat. Wat iedereen in Dubai wel weet, is dat je een groen formulier krijgt als je niet schuldig bent en een roze formulier als je schuldig bent. Ik kreeg gelukkig een groen blaadje. Van Priscilla, hoorde ik laatst wel, dat het in Sharjah (buur emiraat) precies andersom is. Heel erg onduidelijk dus en per emiraat verschillend!!

 

2 Replies to “Botsing”

 1. Gelukkig maar dat je niks lichamelijks hebt! Je durft nog wel makkelijk de weg op, of ga je nu alleen nog maar in de Explorer?

 2. Tjee wat een verhaal zeg
  Die Indier zal wel gedacht hebben: blank en een vrouw.. Daar moet ik mijn slaatje uit zien te slaan
  Gelukkig dat je hebt in gegrepen zeg!

  En gelukkig dat je zelf niks er aan hebt over gehouden zeg!

  Groet
  ilse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.