Nederland, België en Luxemburg

Nederland, België en Luxemburg

Utrecht – Raamsdonksveer: 59km

Eindhoven – Remersdaal: 101km

Remersdaal – Moulin de Bistain: 105km

Moulin de Bistain – Diekirch: 89km

Diekirch – Dudelange: 71km

Na de proloog van 28 oktober met harde wind tegen, gaat het echt beginnen. -’s Ochtends in de auto gestapt met m’n ouders die me naar Eindhoven brengen, waar de eerste echte etappe vandaan gaat. In de regen vertrek ik, de regen die de hele dag aanhoudt. Maar vol goede moed en ook wel enige spanning voor de tocht, trotseer ik de buien. Ik ben door België naar Maastricht gereden, ben daar al na 80km en heb een goede late lunch genoten bij Coffeelovers op het 1992 plein.

Door naar m’n vakantiehut in Remersdaal voor de eerste overnachting, waar ik een pastaatje in elkaar flans en vroeg onder de wol ga.

Vanaf Remersdaal ben ik de Groene Weg naar de Middellandse Zee gaan volgen. Absoluut een aanrader voor degenen die nog eens naar Zuid-Frankrijk willen fietsen. De route is uitstekend beschreven en gaat over mooie, rustige, landelijke wegen.

De tweede etape leidt naar Cherain en gaat dwars door de Ardennen met behoorlijk pittige klimmetjes erbij en als hoogste punt 560 meter. Ik vind de Ardennen wel ontzettend mooi. Zeker nu met al die herfstkleuren: oneindig veel tinten rood, geel, bruin en groen.

DSC00610

Herfst in de Ardennen

In Cherain aangekomen is het hotelletje wat ik in gedachte had gesloten. Doorfietsen dus maar. Hopelijk is de camping in Moulin de Bistain open…. JA! Hoewel, het ziet er behoorlijk uitgestorven uit, maar goed, er is genoeg plek om mijn tentje op te zetten. Eigenlijk best wel K, want het is vrij koud en ik heb zin in een warme douche. Gelukkig weet ik iemand op de camping te vinden die blijkbaar de boel beheert in het laagseizoen en bij wie ik mijn stageld moet betalen en een douchemuntje kan bemachtigen.

Op de camping komt begin van de avond de eerste andere fietser aan – in de rest van de tocht zal ik er slechts nog 1 andere tegenkomen, nee het is niet echt het fietsseizoen.

deze fietser is een beetje een rare kerel uit Parijs die continu hardop tegen zichzelf praat. Duidelijk te lang alleen op stap geweest. Na het avondeten bestaande uit een paar snickers en een bounty – iets anders heb ik niet bij me en er is verder niets in de buurt – ga ik naar bed.

DSC00617

Op de camping in Moulin de Bistain

De route gaat door naar Ettelbrück. In dikke mist en met wat spatjes hemelwater vertrek ik.  Gelukkig breekt in de loop van de ochtend het zonnetje door! De route is net als gisteren pittig en het gebrek aan een goed avondmaal gisteren, moet gecompenseerd worden met een stevig ontbijt. Ik plunder de lokale Spar en vul de energiereserves weer aan. Heerlijk glooiend langs het dal van de Sure rijd ik Ettelbrück binnen. Daar blijkt de camping gesloten te zijn en word ik erop attent gemaakt dat er in Diekirch een camping is die het hele jaar open is. Diekirch ligt eigenlijk niet op de route, maar het is slechts 6 km om, dus Diekirch is het geworden. Na een Thaise maaltijd nog genoten van een klein flesje wijn en kaasjes in m’n tentje, terwijl op de Nokia N95 Johny Cash zijn concert in Folsom Prison aan het geven was.

DSC00621

Onderweg naar Dudelange

1 November ben ik in Dudelange, vlak voor de Franse grens. Daar neem ik een hotelletje en zet in de hotelkamer m’n tent op om deze te laten drogen. De route naar Dudelange ging door Luxemburg stad en veel langs de rivier de Alzette. Langs riviertjes rijden betekent relatief weinig klimmetjes, en dat is ook wel eens lekker.

DSC00630

Tent in de hotelkamer

DSC00622

Prachtige herfstkleuren onderweg……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.