Een week Nederland

Een week Nederland

Eind juni zijn we met zijn tweetjes een week naar Nederland geweest. Pas toen ik geboekt had, realiseerde ik me dat het alweer 2 jaar geleden is dat Cor en ik met zijn tweetjes tegelijk zijn gegaan. Allebei hebben we natuurlijk wel bezoekjes gebracht, maar altijd apart. Weer had ik een auto gehuurd, omdat dit toch wel heel praktisch is. De hele week was volgepland en helaas hebben we zelfs een aantal mensen niet meer persoonlijk kunnen ontmoeten.

Bij aankomst op zaterdagochtend als verrassing naar Cor zijn ouders gegaan in Raamsdonksveer, zij hadden namelijk verwacht dat we pas de zondagavond er zouden zijn. Ontspannen bijgekomen van de vliegreis en rond de lunch weer terug naar Amsterdam waar we met de oude België club hadden afgesproken om bij Casper voetballen te kijken. Bijna iedereen was aanwezig. Bas, Casper & Ruth met Freya, Martijn & Ching Ping met Bram en Nora, Naomy met Kees en wij tweetjes. Helaas konden Pim, Alex & Marcella en Milo niet aanwezig zijn. Na het voetballen nog lekker in het park gezeten en later met zijn allen gegeten en nageborreld. Bij Casper & Ruth blijven slapen en de zondag naar Claudia en Bas en de kinderen Nina, Pablo en Camilla, gegaan op IJburg, waar Alex & Hildegard ook zouden komen. In de middag hadden we met zijn allen afgesproken bij Theehuis en Theeschenkerij ‘t Einde in Zuiderwoude onder de rook van Amsterdam, Peter & Inez, samen met Olaf en Carlotta kwamen hier rechtstreeks heen. Hier hadden we 5 jaar terug ook het 40-jarig trouwfeest van Alex & Hildegard gevierd. Helaas was het op de zondag niet zo mooi weer en moesten we binnen zitten. De High Tea kan ik iedereen aanraden en zeker met een zonnetje zit je prachtig in de tuin, uitkijkend over het prachtige typische Hollandse Polderlandschap. Voor Camilla was het een geslaagde dag, want zij had toch mooi eindelijk haar konijn weten te regelen. Die middag is ter plekke de deal gesloten en later is het mooie beestje van 12 weken oud opgehaald. In de avond zijn Cor en ik weer naar Raamsdonksveer gereden.

Maandagochtend hebben we een ontspannen tocht gemaakt met een boot op de Bieschbosch, een van de prachtige natuurgebieden tussen de grote rivieren. Het was duidelijk een werkdag, allemaal senioren op de boot en wij waren de jongsten. In de middag naar Utrecht om wat bankzaken af te handelen en ouderwets heerlijk gesmuld bij Casa Di David aan de Oude Gracht. Erg grappig was dat we Bas op het terras van Casa di David tegenkwamen. Bas woont in Rotterdam, werkt in Amsterdam en uitgerekend in Utrecht zien we hem weer.

Dinsdag zijn we naar Maastricht vertrokken. Hier had ik Cor getrakteerd op een nacht in het Kruisherenhotel midden in het centrum van Maastricht. Toen wij in Maastricht studeerden was dit een leegstaande vervallen kerk. De hotelgroep van Camille Oostwegel heeft in 2003 het project op zich genomen om het klooster te restaureren en om te bouwen tot een hotel. Ze hebben dit prachtig gedaan. Er waren een aantal beperkingen tijdens de verbouwing, omdat bijvoorbeeld geen liftschacht gebouwd mocht worden met kabels. Ze hebben nu een lift gebouwd, waarbij de lift cabine omhoog wordt gepompt.

JUNI NL1_resize

JUNI NL2_resize

JUNI NL3_resize

Het bezoek aan Maastricht was echt even relaxen met zijn tweetjes en echt een vakantiegevoel! Samen wandelen door de stad waar we elkaar hebben ontmoet. Maastricht is nog steeds een prachtige stad om te bezoeken! Bezoekjes aan Nederland zijn altijd erg leuk en gezellig, maar het geeft ons nooit echt een volledig vakantiegevoel, omdat je vaak veel wilt plannen in de korte periode dat je er bent. Een ander mooi opgeknapt pand in Maastricht is de grote Selexyz boekwinkel, naast de Entre Deux, die zich ook in een kerk bevindt. Elke grote boekwinkel is altijd leuk om binnen te wandelen en deze helemaal.

JUNI NL4_resize

De woensdag zijn we vanuit het zuiden naar het noorden van Nederland gereden om mijn moeder en Alex & Hildegard weer te zien. Hier zijn we gebleven tot vrijdagochtend. Het weer in Nederland was geweldig vanaf de maandag en elke dag hebben we lekker buiten kunnen eten en ontbijten. Samen met mijn moeder en Alex & Hildegard ook een boottocht gemaakt op Nederlandse wateren, ditmaal in Eernewoude en ook dit keer was het weer een flinke seniorenclub op de boot ;).

JUNI NL5_resize

De laatste volledige dag in Nederland was helemaal volgepland. Op tijd uit Leeuwarden vertrokken om in Almere te kunnen lunchen met Thuan en Monique. Na de uitgebreide lunch naar Den Haag gereden om te eten bij Jan en Muriel, als verrassing was Ingo hier ook nog aangeschoven. Jan, Ingo en Thuan zijn oud collega’s van Cor en met name fietsmaten. Zij spreken met zijn allen nog regelmatig af in Nederland om samen te eten en/of te fietsen. Een bliksem bezoek van Cor aan zijn oude kantoor van T-mobile zat er niet meer in, doordat we in een ouderwetse file tussen Amsterdam en Den Haag stonden in de middag. Na het etentje in Den Haag naar Rotterdam gereden om bij Naomy en Kees te blijven slapen en de volgende ochtend zat de vakantie er alweer op en moesten we naar Schiphol.

Jammer genoeg is de week voorbij gevlogen en hebben we vaak vergeten om foto’s te maken.

Nu weer terug in Dubai en weer in het werk ritme. Ik ben langzaam alles aan het overdragen op het werk om straks 16 weken met verlof te kunnen gaan. De laatste spullen zullen moeten worden aangeschaft en dan zouden we klaar voor de kleine moeten zijn.

2 Replies to “Een week Nederland”

  1. Goeie foto’s, ontzettend leuk geschreven tekst. Lekker druk gehad zo te lezen.
    Sterkte, en veel plezier voor de laatste weken!!!!

  2. I missed those time when I got the chance to visit THE NETHERLAND. It was nice discovering the place, and I loved too, if only i could get the second chance, I want to visit again HOLLAND, of course with my husband & kids.
    Please send my greetings to auntie Belen,its been a long time since, I’m back here in Riyadh, I’m going to give her a call one day. God Bless & take care.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.