En ze heet Babette Yasmeen van Triest

En ze heet Babette Yasmeen van Triest

Afgelopen zaterdagochtend 7 augustus zijn wij de trotse ouders geworden van Babette.  Ze is om 7.09 in de ochtend geboren in het American Hospital in Dubai, is 50cm lang en woog 3.520 gram.

Aan het einde van de vrijdagmiddag voelde ik al wat krampen in mijn buik, die langzaam steeds heftiger werden. Op een gegeven moment maar gaan timen en het ziekenhuis gebeld, omdat het toch te regelmatig was. Na overleg nog even thuis gebleven en uiteindelijk om 22.30 in het ziekenhuis aangekomen. De bevalling ging redelijk voorspoedig. De details zal ik iedereen besparen 😉 Ons kleine meisje arriveerde de volgende ochtend.

BvT4_resize

Ik had een inbaker dekentje gekocht via internet, wat groen zou moeten zijn, maar in het echt blauw was na 1x wassen. Dit zorgde voor het ziekenhuispersoneel vaak voor verwarring, aangezien er een meisje in het bedje lag. We lagen in kamer 452 en Babette ligt in het wiegje 452. Op de foto hierboven is ze in de ‘nursery’ aanwezig voor de dagelijkse checks.

BvT5_resize

Alle clichés zijn waar en we kunnen er niet genoeg van krijgen om naar ons mooie meisje te kijken. Linda, Jeoly (onze hulp) en Hans en Priscilla zijn even in het ziekenhuis langs geweest. Erg leuk en gezellig :). Na 2 dagen in het ziekenhuis, waar we goed werden verzorgd, naar huis gegaan. Bij aankomst thuis had Jeoly de box mooi versierd. Het is fijn om haar nu in huis te hebben, omdat we hier geen kraamhulp zoals in Nederland kennen.

BvT6_resize

Het bevallen in het ziekenhuis was prima voor ons en achteraf hadden we het zeker niet anders willen doen. In tegenstelling tot in Nederland heb je hier niet de optie om thuis te bevallen. Gelukkig zijn de kamers in het ziekenhuis erg comfortabel van alle gemakken voorzien, een beetje een hotel met ziekenhuis faciliteiten. Een grote eigen kamer, met eigen douche en toilet, kleine koelkast, radio en tv. En er was uiteraard een bedbank voor Cor om op te blijven slapen. 3x per dag werd een keuze menu voorgeschoteld en tevens kwamen ze nog een paar keer langs voor koffie en thee. De vleugel was net een maand geopend, veel dingen waren erg hightech. Babette is de hele tijd bij ons in de kamer gebleven, maar mocht je haar naar de ‘nursery’ willen brengen, dan werd ze geparkeerd op een plekje die hetzelfde nummer heeft als de kamer. Vanuit de kamer kon je op de tv dan het kleintje zien en in de gaten houden. Verder had ik een sensor gekregen op mijn pols en Babette ook, om ervoor te waken dat moeder en kind nooit te ver van elkaar waren. Cor wilde een avond even met haar wandelen op de afdeling en alle alarmbellen gingen gelijk af, omdat er iemand met een baby aan de wandel ging die geen sensor droeg.

Mijn gynaecoloog was ook erg prettig. Gedurende de zwangerschap nog gewisseld, omdat de dame bij wie ik de controles gestart was het ziekenhuis had verlaten en naar een andere kliniek in Dubai was gegaan. Nog geprobeerd een afspraak met haar te maken, maar dit was tevergeefs. In de tussentijd gingen de controles natuurlijk gewoon door en uiteindelijk ben ik bij Dr. Christian Jozsa gebleven, die ik als ‘tijdelijke’ arts had. Een erg prettig Duits-Hongaarse arts, waarbij we niet het gevoel hadden dat hij ons iets wilde opdringen als een ruggenprik, keizersnede e.d. Die verhalen hoor je genoeg hier in Dubai, omdat het redelijk makkelijk voor de artsen is en uiteindelijk meer geld oplevert voor het ziekenhuis. De zorg blijft een commerciële business hier, daarom is het belangrijk om een goed gevoel bij de arts te hebben, dat hij geen onnodige dingen probeert aan te smeren.

Ik wist het wel, maar Cor was verbaasd dat de gynaecoloog pas op het einde aanwezig was. Cor heeft wel tien keer gevraagd wanneer Dr. Christian zou komen… De verloskundige had wel regelmatig overleg met hem om de progressie door te spreken en aangezien er geen complicaties waren is hij pas laat in het proces erbij gekomen. Babette is uiteindelijk wel met een vacuümpomp gebracht. Het laatste stukje duurde erg lang en Dr. Christian gaf aan, dat ze er dan binnen 2 minuten zou zijn, wat ook het geval was. Cor vond het ongelofelijk om te zien wat een kracht op het hoofdje wordt gezet en ongelofelijk ook hoe snel zo’n klein hoofdje weer normale proporties heeft. De ‘conehead’ was gelukkig weer snel weggetrokken.

De bevalling heb ik uiteindelijk doorstaan zonder enige pijnbestrijding, wat ik achteraf erg prettig vind. Fijn om in het achterhoofd hier te houden was dat ik wel de mogelijkheid had om iets te nemen mocht het toch niet meer te verdragen zijn. Nog wel lachgas geprobeerd, maar dit haalde me te veel uit het ritme van gefocust adem halen, na 3 teugen maar snel weer weggelegd.

Deze hele week heeft Cor lekker vrij genomen en proberen we op het gemak te wennen aan alles wat komt kijken bij een pasgeboren kindje. Met Jeoly die verder voor het huishouden zorgt, kunnen wij het redelijk rustig aan doen en maximaal genieten van Babette. Beschuit met muisjes vanuit Nederland hebben we laten overkomen (dank je wel Jessica!), dus laat het bezoek maar komen :).

13 Replies to “En ze heet Babette Yasmeen van Triest”

 1. Mooi verhaal Engelien, en mooie foto’s. Wat een prachtige dochter hebben jullie! Geniet maar veel van elkaar, en als ik weer in de gelegenheid ben naar Dubai te gaan, dan kom ik jullie opzoeken!

  Groetjes,
  Theo

 2. Hallo Engelien en Cor,
  onwijs gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!
  groetjes van Iris

 3. Ohhh, wat een mooi kindje!! Ze is ECHT heel mooi! En ze ziet er ook erg lief uit!
  Geniet ervan!
  Knuffels,
  Jess

 4. congrats!you’re now a mother. she resembles a feature of your dad.

 5. Congratulations! Babette is adorable! Can’t wait to meet her.

 6. Gefeliciteerd! Geniet ervan! Voordat je het weet zijn ze alweer weer zeven maanden oud 😉
  En ook even de verplichte vraag beantwoorden ;-): Ze lijkt sprekend op haar moeder.
  Groetjes van Vivian, Shelley & Arjan

 7. Wat een bos haar! Prachtig.
  We komen jullie snel opzoeken.

  Groetjes Tom en Marit

 8. Hi Engelien

  Congratulations again! Babette is sooo cute! She looks long and love her hair!!! Mummy is looking fantastic. Hope you both are enjoying parenthood!

  Take care
  Tanya xx

 9. Heel leuk om dit allemaal te lezen Engelien en Cor. Vrij uniek eigenlijk, zo snel de details te horen/lezen van zo’n afstand. Allebei heel hartelijk gefeliciteerd met dit hele bijzondere meisje, het is echt en popje. Ik vind de naam ook erg leuk, het Arabische ‘Yasmeen’ een erg leuke touch.
  Geniet van deze zeer bijzondere tijd.
  Veel liefs,

  Joyce

 10. Mooimeisje hoor! Veel plezier nog met z’n 3’en deze week.

  Groeten Naomy

 11. welcome to the world, Babbette Jasmine, congratulation to your proud parents, god bless you all!!!!

 12. Hoi Cor en Engelien,

  Wat een schitterende foto’s.
  En wat leuk tekst geschreven. Fijn dat je hulp thuis hebt. Kunnen jullie lekker samen genieten.
  Veel knuffel plezier!!!

 13. Hallo Engelien & Cor,

  Heel mooie foto’s allemaal. Vooral van Babette. Zij is zo snel alweer gegroied en ziet zooo lief uit. Wat leuk die baby massage. Ik moest aan vroeger denken, toen Toby nog een baby was. Een gezellige tijd met je baby…en die andere moeders….ervaringen uitwisselen. Voordat je weet..die tijd vloog zo snel voorbij. Geniet er maar van samen…

  We vonden jullie website erg mooi. We vonden nogmaals de foto’s heel erg mooi en scherp, de verhalen die erbij horen zijn ook prachtig. Tot volgende keer allemaal….

  Liefs en kusjes…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.