Babette alweer ruim 3 weken oud

Babette alweer ruim 3 weken oud

Wat vliegt de tijd voorbij, Babette is alweer 3,5 week oud! Cor heeft 1 week vrij gehad en is toen weer aan het werk gegaan. Gelukkig is het nu Ramadan en kan hij bijtijds zijn kantoor verlaten om nog even van Babette te genieten. De borstvoeding gaat gelukkig heel erg goed, en ons meisje groeit dan ook als kool. In bijna 3 weken tijd was ze ten opzichte van haar geboortegewicht 0,5kg aangekomen en woog ze dus alweer 4kg. Mij is verteld dat dat een goede toename is. Het blijft lastig, je hebt namelijk geen idee hoeveel ze drinkt en moet dus maar vertrouwen op haar dorstlust. Ze ziet er altijd voldaan uit, en bevuilt genoeg luiers dus ik neem aan het wel goed zit. Al heel snel word je expert in het luier verschonen en haar huiltjes te herkennen. Er zit namelijk een duidelijk verschil tussen een vieze luier huilbui en een huilbui vanwege krampjes. In bad gaan vindt ze ook geweldig en we kunnen niet wachten tot we met haar het zwembad in kunnen om aan baby zwemmen deel te nemen.

Regelmatig gaan we met haar wandelen in een van de vele malls en we zijn zelfs al met haar uit wezen eten. Samen met Nour een collega van Cor een traditionele iftar maaltijd gehad bij Khan Murjan in Wafi. Dit was een geschikt restaurant om een kleine baby mee naar toe te nemen.

BvT1_resize

Het bezoek begint een beetje op gang te komen. In de zomer loopt Dubai namelijk leeg, vele families met kinderen ontvluchten de hitte en zijn vaak de hele zomer weg en velen gaan zelf natuurlijk ook op vakantie. Van iedereen krijgen we opmerkingen over de enorme haarbos van Babette. Hopelijk houdt ze deze, we zien nog geen kale plek verschijnen, dus we wie weet.

Melissa was ook langs geweest met haar 3 dochters (Claire van 8, Olivia van 6 en Aurielle van 3). Erg gezellig en weer leuke cadeautjes gekregen, waaronder een schattig Miffie (Nijntje) boekje van Aurielle. Bij het overhandigen zei ze dat Babette die mocht hebben, omdat zij er nu te groot voor was 😉 Alle 3 wilden ze natuurlijk Babette op schoot en onder begeleiding van Melissa en mij kon dat prima. Olivia vond het geweldig en Claire wist niet wat ze er precies mee aan moest. Babette krijgt veel cadeautjes en voorlopig hebben we al meer dan genoeg kleren voor haar.

BvT3_resize

Over ruim een week komen de ouders van Cor voor 2 weken langs. Zij kunnen niet wachten om hun tweede kleinkind te zien, gelukkig is er Skype en hebben ze haar al regelmatig via de webcam gezien. Mijn moeder komt in oktober een week langs.

Babette doet het verder erg goed, natuurlijk heeft ze af en toe een flinke huilbui, maar dat hoort er eenmaal bij. Als ze even later dan weer heerlijk op je buik ligt te slapen zijn we helemaal verliefd op haar :).

BvT2_resize

Het is heerlijk om met haar te wandelen. Aangezien het nu zomer is, zit een wandeling buiten er niet echt in, tenzij je heel vroeg gaat. Cor was laatst toch vroeg wakker omdat ze had gegeten om 6 uur ‘s ochtends en is toen met haar gaan wandelen in onze buurt rondom de Burj. Ik ben toen weer lekker mijn bedje in gekropen.

Komend weekend gaan we verhuizen naar Dubai Silicon Oasis. We kijken er echt naar uit, de buurt is minder flitsend ten opzichte van de buurt waar we nu wonen, maar de woning maakt alles goed. We hebben straks heerlijk veel ruimte en voor het eerst sinds 16 jaar wonen we weer in een huis in plaats van een appartement! 1x per week gaan we langs mijn kantoor om de post op te halen en langzaam begint te post uit Nederland op gang te komen. Deze gaan we uiteraard goed bewaren, samen met alle sms-jes en e-mailberichten die we van iedereen hebben ontvangen. Fysieke post ontvangen blijft leuk en zeker nu met alle lieve kaartjes en kleine pakketjes. Iedereen bedankt!!

3 Replies to “Babette alweer ruim 3 weken oud”

 1. Hey Engel en Cor,

  Wat een leuke foto’s weer en enorme funky kapsel.
  Top dat jullie dit weekend al gaan verhuizen, nu lekker de ruimte voor iedereen.
  Succes komend weekend!

 2. Hoi alledrie,
  Wat fijn om te lezen dat alles zo goed gaat!
  Hebben jullie soms gel in haar haarbos gestopt?! haha
  Leuk dat jullie naar Silicon Oasis gaan verhuizen.
  Hier alles goed.
  Groetjes uit Utrecht

 3. Cor, Engelien & Babette….

  WOW!!! the little one is growing up FAST!!! I have been opening ur blog everyday wishing an update will pop out with pics of you all…hehe

  hope the Dubai weather works ok with Babette.. will email to be in touch. am 4 weeks away now and cant wait to pop!!! and thanks for the geboortekaart! too far to visit u three.. but will look forward to seeing you guys in the Netherlands or Belgium…

  Kusjes van Belgie,
  Jenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.