Ons nieuwe zandkasteel

Ons nieuwe zandkasteel

Ons appartement in South Ridge hebben wij na 1 jaar alweer verlaten. Door de komst van Babette werd de woning een beetje te klein en onze huisbaas ging moeilijk doen over de huurprijs. Aangezien wij toch al weg wilden gaan, hebben wij dit niet meer aangevochten. We zijn nu verhuisd naar Silicon Oasis een buitenwijk van Dubai. Heel burgerlijk, huisje, boompje, beestje! En als wij nu het raam uitkijken hebben we echt het gevoel in de woestijn te wonen! Achter onze tuin ligt er namelijk alleen maar zand. In Silicon Oasis ligt ook mijn kantoor en dat is dan ook de reden om hierheen te verhuizen. De praktische locatie en de hele mooie voor Dubai begrippen betaalbare huizen waar je veel oppervlakte voor je geld krijgt. Cor woont nu wel aanzienlijk verder van het werk en als we nu ergens heen willen is het ongeveer 10 min rijden. Een groot voordeel voor ons verder is dat het dichter bij de oostkust ligt (voor het duiken) en bij de woestijn waar we in de weekenden vaak rijden.

Cor en ik wonen nu voor het eerst sinds 16 jaar weer in een huis met een tuin. Het huis is lekker ruim. Het heeft een grote woonkamer, aparte keuken, werk/studeerkamer, 3 slaapkamers, een family room en nog een kamer voor Jeoly, onze hulp.

De vader van Cor heeft heel fijn meegeholpen met het ophangen van de gordijnen, schilderijen etc. In de tijd dat Cor – ja de vader van Cor heet ook Cor – en Martha hier waren, is ook de tuin aangelegd. We hebben het redelijk simpel gehouden en wel voor een stukje gras gekozen, omdat dat voor Babette straks in de winter wel erg lekker is. Een irrigatiesysteem is gelijk aangelegd en het valt ons reuze mee hoe vaak deze aangaat. Nu de waterrekening nog afwachten ;). Volgens de tuinman die de tuin aanlegde, hoeft hij maar 3x per dag 4 minuten aan te staan. We hebben nu een mix van planten die het in deze omgeving goed doen. Aloë Vera, woestijngras, sanseveria, bougainville (roze en wit), en een woestijnboom waarvan we de naam nooit weten.

De zomer is langzaam aan het vertrekken en de temperatuur in de avonden komt nu voor het eerst weer in de hoge 20 graden. Laat het BBQ seizoen maar beginnen :)!!!!

Woonkamer

Keuken

Family Room, nu de fietskamer van Cor :), later waarschijnlijk speelkamer van Babette

Master Bedroom met een inloopkast

Kamer van Babette.

Logeerkamer met logeerbed – je hoeft niet langer bij ons op de grond te slapen 🙂

Tuin, die net is aangelegd

Buitenkant van het huis en de werkkamer.

HOUSE_resize

4 Replies to “Ons nieuwe zandkasteel”

  1. Wat een heerlijk huis! En wat een lieve foto’s van Babette…heerlijk ook dat je moeder langs kwam om het extra gezellig te maken. Genieten! liefs, Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.