Een winterse zonsopgang

Een winterse zonsopgang

De winter betekent hier uiteraard een comfortabele temperatuur, maar ook mooie luchten met wolken. Als je de hele zomer een strak blauwe lucht hebt gezien, kan je wolken heel erg waarderen :). Doordat de temperatuur aanzienlijk gezakt is, zijn de zonsop- en ondergangen veel mooier. Niet meer heiig zoals in de zomer, maar vaak hele intense kleuren en in januari en februari gaat het gepaard met mist. Aangezien Cor nu erg hard aan het trainen is voor de Dubai 92 Challenge en de Coast-to-Coast die hij afgelopen week had gefietst, is hij bijna elke ochtend door de week vroeg op. Met zijn fietsmaten spreken ze om een uur of 5 in de ochtend af zodat iedereen voordat ze naar het werk gaan nog 2 uur kan trainen. En vaak komt hij terug met de opmerking dat de zonsopgang zo mooi is geweest en vooral de kleuren van de Burj Khalifa.

Priscilla en ik hadden daarom afgesproken om weer samen te fotograferen en we hoopten uiteraard op het mooie licht wat Cor vaak had gezien. We hebben redelijk geluk gehad, het was mooi, helaas wel een beetje heiig.

Eerst naar Nad al Sheba gereden via de nieuwe Meydan weg. Deze weg kende Priscilla niet en er is een prachtig blauw verlichte brug, die speciaal gebouwd is voor de VIP tribune gasten voor de paardenraces (Royal Enclosure).

Na de brug snel een plek gezocht waar we  op de zonsopgang konden wachten. In onze rug, waar de zon werkelijk op komt, hadden we het Meydan complex waar de paardenraces worden gehouden en voor ons de Skyline van Dubai met de Burj Khalifa en ‘The Address’. Door de zonsopgang veranderende de kleuren van de gebouwen snel.

NACHT1_resize

Het was weer ouderwets gezellig en leuk om weer zo met de camera bezig te zijn. Snel een nieuwe afspraak plannen om foto’s te maken van de Marina met alle mooi verlichte gebouwen.

One Reply to “Een winterse zonsopgang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.