Wat te vieren in Zighy Bay

Wat te vieren in Zighy Bay

Cor en ik zijn dit jaar in januari alweer 15 jaar bij elkaar. Cor was zo attent om hier bij stil te staan en een leuk weekend weg te boeken. Allebei kunnen we eigenlijk nooit onze mond houden als we iets leuks als verrassing voor de ander hebben geregeld. Dit omdat het veel te leuk is om te delen en ik moet zeggen de voorpret is vaak ook een heel leuk onderdeel van het ergens naar toe leven.

Het weekend weg stond gepland naar Six Senses Spa & Resort in Zighy Bay Musandam (Oman). Dit is een prachtig resort in Musandam (Oman), het gebied waar we al vaker heen zijn geweest. Cor had de middag vrij genomen en ik had die nog lekker vrij omdat ik nog niet fulltime werk. Spullen ingepakt en naar Zighy Bay met de Jeep gereden. De laatste 5km moet je een bergkam over, met een hele steile beklimming. Hiervoor wordt ook geadviseerd om een 4×4 auto te gebruiken en anders kan je onderaan de berg parkeren en brengt het resort je naar het baaitje. We hebben niet voor niets een Jeep, dus lekker zelf gereden.

De reis erheen begon nog wel even spannend. Op Emirates Rd was het erg druk bij National Paint in Sharjah en een kleine Peugeot sneed ons af en probeerde voor ons in te voegen. Iedereen was erg onrustig aan het rijden en deze actie zorgde ervoor dat Cor deze auto geen ruimte gaf. Er was ook gewoon geen ruimte. Het raampje gaat langzaam open van de zwaar geblindeerde auto en we zien een mannetje met een heel bekend groen pakje zitten……. een politie agent. En zoals het hier gewoon werkt, je spreekt deze mannen nooit tegen en geeft hen altijd gelijk. Ook in dit geval, we mochten blij zijn dat we geen bon uitgeschreven kregen en onze reis konden voortzetten.

Het hotel ligt er prachtig bij in een klein baaitje, waar ook nog een heel klein dorpje is gevestigd. In totaal staan er iets van 30 huizen. De kinderen gaan nog steeds met de boot naar school zoals dat vroeger ging voordat de weg er was. Onze kamer was geweldig, het was een kleine villa met grote woonkamer, slaapkamer, badkamer met erg groot bad en douche en nog een buiten douche en als klap op de vuurpijl een privé zwembad :).

Het lange weekend voelde aan alsof we echt op vakantie waren. Dit was erg fijn en het is ook ruim een jaar geleden dat Cor en ik met zijn tweetjes op vakantie zijn geweest. Nepal was de laatste keer en daarna wel weggeweest, maar altijd met anderen erbij. Heerlijk ontspannen en genieten van het met zijn drietjes zijn. Babette voor het eerst mee het zwembad in genomen en verder op het strand en in Wadi Bih gewandeld. De twee ochtenden luxe op onze kamer ontbeten aan ons eigen zwembad en ‘s avonds met Babette in de restaurants van het hotel gedineerd. We hadden extra gekolfde melk meegenomen, dus ik kon voor het eerst sinds een jaar weer genieten van een glas rode wijn :).

Zighy1_resize

Het was geweldig en we hebben ons nu voorgenomen om zo’n weekend weg nu in elk geval 1x per jaar te plannen. Vorig jaar naar Liwa was de eerste keer en ons toen ook heel erg goed bevallen.

2 Replies to “Wat te vieren in Zighy Bay”

  1. Haha, leuk die foto met Cor en Babette op de bumper van de jeep! Zo kan je goed zien hoe klein ze nog is.
    xxx van de jaarlijkse VIP gast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.