Rondje Randstad

Rondje Randstad

Het weekend van 18-21 september ben ik voor 3 dagen naar nederland geweest. Cor is het afgelopen jaar 3x een weekend naar nederland gevlogen en tijdens zijn laatste bezoek begin augustus realiseerde ik me dat het voor mij al meer dan een jaar geleden was dat ik naar nederland was geweest. Een bezoek aan nederland zie ik niet als vakantie. Ik kom altijd uitgeput terug, want je probeert zoveel mogelijk te plannen in een zo kort mogelijke tijd. Daarom zijn weekendjes eigenlijk perfect en nog net te doen, met 6-7 uur vliegen. Zeker mis ik het vertrouwde kikkelandje wel, en zijn er vele dingen waarvan je je pas realiseert als je in het buitenland woont hoe fijn een en ander ook wel niet geregeld is, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Er zijn zeker een aantal zaken die opvallen als je weer terug bent.

  • nederland is erg groen
  • alles is heel erg strak ingedeeld en geordend
  • heel veel fietsen overal en alles wordt op de fiets vervoerd
  • de straten in de grote steden kunnen soms best vies zijn
  • als je in de stad rondloopt en naar het toilet wilt, is het niet zo gemakkelijk om een te vinden die redelijk schoon is.

Vrijdag 18 september

Heel vroeg ben ik aangekomen, en de eerste uren van de dag heb ik heerlijk door A’dam gewandeld met de zonsopgang en oude vertrouwde winkels bezocht. Het is best bijzonder om de stad zo vroeg (nuchter) te bekijken. Vanaf het Centraal Station, ben ik via de Warmoesstraat, Zeedijk naar de Waag gelopen. Vandaar naar de Oude Zijds Voorburgwal, naar de Stopera, de Munt, de Bloemenmarkt, stukje Kalverstraat en dan langzaam richting Leidseplein, waar ik met mijn moeder had afsgesproken in Hotel American om de te gaan lunchen. Na een heerlijke lunch, hebben we met zijn 2 een rondvaarttocht gemaakt over de grachten van Amsterdam. Zo’n tocht heb ik 1x eerder gedaan, toen mijn familie uit de Filippijnen over waren. Het is heerlijk toeristisch, maar zeker de moeite waard. ‘s Middags afscheid genomen van mijn moeder, die zou ik zaterdag weer bij Claudia zien, en met de trein op weg naar Utrecht. In de avond heerlijk bijgekletst met Jessica en gegegeten bij ‘de Rechtbank’.

NLWEEKEND1_resize

Wandelen door Amsterdam, een stad die langzaam wakker wordt.

DSC_0013_resize

DSC_0023_resize

DSC_0029_resize

DSC_0047_resize

DSC_0050_resize

NLWEEKEND2_resize

DSC_0041_resize

DSC_0055_resize

Zaterdag 19 september

Rond een uur of 10 de trein gepakt vanuit Utrecht naar A’dam, om de middag door te brengen bij Claudia met de familie Tempelman. Iedereen was aanwezig, en als je een jaar mensen niet gezien hebt, zie je heel erg goed dat kleine kinderen groot worden. Het zal niet lang meer duren voordat Nina langer is als ik. Met het weer had ik het erg getroffen, de hele middag bij Claudia en Bas in de tuin gezeten, lekkere zelfgebakken pruimentaart en appeltaart van Hildegard en broodjes en salades verzorgd door Claudia en Ines. Het was, heerlijk om iedereen weer te zien, en ik zal zeker zorgen dat ik minstens 1x per jaar terug naar nederland ga, al is het maar voor een weekend. Aan het einde van de dag de trein gepakt naar Rotterdam, waar ik het nieuwe appartement van Bas en Mirjam heb bekeken en ook hier weer genoten van de heerlijke tuin. Naomy en Cees, kwamen ook nog even langs om mij op te halen. Ik was wat later in Rotterdam dan gepland, dus ik ben niet met hen mee gegaan maar heb later een taxi genomen naar Naomy.

DSC_0077_resize

DSC_0079_resize

Rotterdam by night, vanaf de Boompjes

Zondag 20 September

Naomy is in maart verhuisd naar een groter appartement op de Boompjes. Ze zit nu dichterbij de Maas en iets dichterbij de Erasmusbrug. Het uitzicht blijft geweldig. Het plan was om zaterdag heerlijk te genieten van Rotterdam en bij te kletsen. Bij Naomy had ik aangegeven naar Kinderdijk te willen. Al 8 jaar lang zie ik, als ik bij haar op bezoek ben de boot naar Kinderdijk vertrekken. Afgelopen Januari zag ik schitterende plaatjes op internet van een heel hollands landschap. Schaatsende menigte in een ijzige wereld tussen de weilanden en de molens. Kinderdijk is een van de toeristische topatracties van nederland, die waarschijnlijk wel heel erg mooi zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan, de boot genomen aan de boompjes. Eerst een uur varen en genieten van de skyline van Rotterdam, dan een uur de mogelijkheid om door Kinderdijk te wandelen en dan weer een uur terug met de boot. Op het dek was het heerlijk in het zonnetje. Een uur rondwandelen is eigenlijk best kort, gelukkig stond er aan het begin een slimme winkelier die fietsen verhuurde voor 2,50 per dag (waarvan hij van te voren weet dat velen de fiets maar een uur gebruiken, omdat dan de boot weer terug gaat). Op de fiets kan je je sneller over de dijk voortbewegen. Het landschap was prachtig, mooie groene weilanden, veel molens, koeien en veel fietsers. Hollandser kan bijna niet.

Het was een heerlijk dagje uit. In de middag nog in Rotterdam op een terras van het zonnetje genoten en ‘s avonds de trein genomen voor mijn laatste etappe in nederland, eindstation was de familie van Triest in Raamsdonksveer.

Rotterdam vanaf de MaasNLWEEKEND3_resize

DSC_0152_resize

DSC_0144_resize

DSC_0131_resize

DSC_0153_resize

Kinderdijk

DSC_0120a

DSC_0102_resize

NLWEEKEND4_resize

DSC_0117_resize

Maandag 21 september

Het was fijn om weer ouderwets een avondje door te brengen in ‘het Gat’ bij de familie van Triest. Mijn flits bezoek zat er alweer op. De Batavus stadfiets, ging mee de auto in en op Schiphol heb ik deze ingepakt om mee te kunnen nemen naar Dubai. Waar we gaan wonen, is een stukje Dubai, waar je op de fiets naar de Dubai Mall kunt, en naar Souq al Bahar met allemaal restaurantjes en cafe-tjes. Ideaal dus, het is ook te lopen, maar een fiets kunnen pakken is ook heerlijk!

One Reply to “Rondje Randstad”

  1. Hi Engelien,

    Echt prachtige foto’s van ons kikkerlandje!!!! Ben erg jaloers op je ‘fotoblik’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.