Weer een middagje woestijn, maar dan anders

Weer een middagje woestijn, maar dan anders

Niet ver van waar wij wonen begint de woestijn. Vele malen zijn wij er al geweest om lekker rond te toeren en te genieten van de zandduinen. Een deel van de woestijn bij ons in de buurt is een reservaat, het Al Marmoum reserve. Qua duinen en dergelijke niet heel erg spectaculair, maar wel erg mooi wat betreft wild. In het reservaat lopen vrij rond de ‘Arabian oryx’, de ‘Sand gazelle’ en de ‘Mountain gazelle’.

Samen met Hans & Priscilla, zijn Cor, Babette en ik meegegaan om het reservaat te bezoeken. Het was erg mooi om al die dieren in de woestijn rond te zien lopen. Erg grappig was dat Babette de dieren ook echt zag en heel vrolijk begon te kirren als ze de oryxen had gespot door het autoraam.

WILDLIFE1_resize

WILDLIFE2_resize

WILDLIFE3_resize

Aan het einde van de dag, wanneer de zon minder vel wordt komen veel dieren te voorschijn. Bijvoorbeeld lokale hagedissen die zich overdag in hun holen verstoppen. We hadden de hoop al opgegeven dat we ze nog zouden zien en op het einde van de tocht hadden we geluk, we zagen 2 grote exemplaren.

WILDLIFE4_resize

3 Replies to “Weer een middagje woestijn, maar dan anders”

 1. okay the lizard is okay, I can live with that, soooo glad you did not put pics of snakes on because then your profile will be blocked on my side heheeh…but on a different note, beautifull pics… wow, so peaceful

 2. Wow, the results are really great!!! I love the Oryx coming straight at you and the Spiny-tailed Lizards are also very nice.
  As well as the Hoopoo and Bullbull are very nice, specially considering you done’ve the photographing through the window.
  Tomorrow we will try to find the Monitors, Owls and inshallah some snakes, or.. did I read no snakes allowed on this website :-))

  xx Priscilla

  Waarom zit ik Engelstalig te typen trouwens…??

 3. Toevallig stond er laatst een stuk over op de National Geographic website:

  http://news.nationalgeographic.com/news/2011/06/110617-arabian-oryx-unicorn-endangered-extinct-species-animals/

  Arabian “Unicorn” Leaps Out of Near Extinction

  “The oryx’s comeback is due to a wide-ranging alliance of conservation groups, governments, and zoos that worked to save the species by breeding a captive “world herd”—descendants of the last wild animals captured in the 1970s, as well as royal stock from the UAE, Qatar, and Saudi Arabia.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.