Er is er een jarig, hoera hoera….

Er is er een jarig, hoera hoera….

Ons kleine meisje is alweer 1 jaar oud. Ongelofelijk hoe snel zo’n eerste jaar voorbij vliegt. Het was een erg bijzonder jaar om zo’n kleintje van een hulpeloos klein baby’tje te zien veranderen in een meisje dat langzaam transformeert in een kleine peuter. Geen idee wanneer je precies overgaat van baby naar peuter, maar volgens mij is dat wanneer ze de eerste woordjes zeggen en gaan lopen. Ze heeft nog niet echt verstaanbaar gebrabbeld, maar lopen gaat steeds beter.

Babette vindt het intro liedje van de BBC tv serie van Shaun the Sheep erg leuk, vandaar dat we een taart hebben laten maken met dat als thema. Ze had in elk geval een erg blije reactie toen ze de taart zag, ze heeft ook nog wat van de chocolade taart zelf geproefd. De taart hebben we laten maken bij een dame, van wie ik eerder een taart heb mogen proeven bij de ‘babyshower’ van Celia. Die taart was ook prachtig en smaakte heerlijk. Als je een leuke taart wilt hebben en zelf niet zo handig bent, is het zeker een aanrader (Piece of Cake by Arwa Federal)

babbel7_resize

Aangezien het Ramadan is en de heetste periode van het jaar in Dubai, zijn veel mensen op vakantie. Van haar baby-vriendjes waren alleen Zara (van 31 augustus) en Seth (van 12 september) aanwezig in Dubai en konden dus aanwezig zijn op het feestje. Hier moeten we maar vast aan wennen, want altijd zal Babette in de zomervakantie jarig zijn en zullen veel vriendjes er niet zijn. Als ze groter is zullen we denk ik haar verjaardag waarschijnlijk in September gaan vieren, anders is het ook niet leuk voor haar. Naast de taart, hadden we ook heerlijke catering geregeld van Lime Tree cafe. Lekker makkelijk voor ons en heel goed eten. Iedereen die we uitgenodigd hadden was gekomen, dus een gezellige drukte in de middag. We waren uiteindelijk in totaal met 17 volwassenen en 3 kleintjes. En we weten het in Dubai, maar altijd toch weer leuk om al die verschillende nationaliteiten bij elkaar te zien (Nederlands, Zuid-Afrikaans, Brits, Singaporees, Fins en Palestijns).

babbel8_resize

babbel9_resize

Seth, Zara en Babette hadden wortel crackers gekregen om te snacken. Babette was een beetje snel met die van haar op te eten en probeerde die van Seth te stelen. Hij hield gelukkig stand en beschermde zijn cracker door het laatste stukje in 1x in zijn mond te duwen :). Zo kan het ook!

Zara en Babette samen de nieuwe Nemo loopauto van Babette aan het ontdekken. Hij maakt heel veel verschillende geluidjes. We moeten nog goed de gebruiksaanwijzing lezen om de te kijken of er ook een reguliere Uit-knop op zit!

Hans, Priscilla, Ward en Linda waren er ook bij en die hebben Babette veel gezien het afgelopen jaar en goed haar ontwikkeling van dichtbij mee kunnen maken. Zij hebben haar zelfs gezien op de eerste dag dat ze geboren was. Veel met haar ondernomen, wezen kamperen, de bergen in geweest, vroeg op de woestijn in om Oryxen te zien, uit wezen eten etc. Een jaar waarin we veel op pad zijn geweest en via ‘trial and error’ vast moeten stellen of het kan met zo’n kleintje of niet. Meestal ging het prima en vond ze het erg leuk.

Hans is Babette aan het vermaken.

babbel10_resize

2 Replies to “Er is er een jarig, hoera hoera….”

  1. Nog van harte! Het ziet eruit als een gezellig feest, ondanks de zomerleegte.
    Wij zijn net terug van 10 dagen kamperen met 2 dames en onze ‘trial and error’ conclusie is: gewoon doen, maar niet uitgaan van een uitgerust gevoel aan het eind!
    oh en om je vraag te beantwoorden over baby en peuter. Babette is sinds haar verjaardag een dreumes (een term waar ik voor kort nog nooit van gehoord had). Pas op haar tweede verjaardag – zomaar van de ene op de andere dag – wordt ze een peuter:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.