Internet

Internet

Vanaf zaterdag heb ik eindelijk internet. Eindelijk. In nederland zijn we heel erg verwend. Je kan daar tussen heel veel providers kiezen en het is heel erg snel. Hier in Dubai zijn er 2 providers: Du en Etisalat. Officieel zijn het concurrenten van elkaar, eigenlijk is dit niet zo. De ene helft van de stad zit bij Etisalat en de andere bij Du. Gelukkig zitten we hier in de Marina verplicht bij Du. In de Verenigde Arabische Emiraten zijn niet alle websites toegankelijk. Dit vanwege het geloof en lokale gebruiken e.d. Ik heb geen flauw idee hoe het werkt, maar bij Du kan je in elk geval een voor ons belangrijke site als Skype gewoon gebruiken. Vandaag zat ik bij een klant en wilde even testen of ik Skype kon openen om mijn Skype-out saldo te checken. Helaas………… Geblokkeerd en dan krijg je dit:

Dubai5

We krijgen nu een verbinding van 512kbs download snelheid en 128kbs upload snelheid. Eigenlijk niets, volgens mij is dit nog niet eens de helft van het instap internetpakket in nederland. Maar ja, hier moeten we het mee doen. We hebben niet zo’n zin om maandelijks meer dan 40euro aan internet kwijt te zijn. Van een collega, Shibi, begrijp ik dat je in Dubai de snelste verbindingen van het Midden Oosten hebt. Het is allemaal relatief.

We zijn nu in elk geval bereikbaar op SkypeIn nummer:

+44 20 7871 1789 (5.4 cent per minuut vanuit NL vast)

En uiteraard via de reguliere Skypeverbinding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.