Alex, Hildegard & tante Yvonne op bezoek

Alex, Hildegard & tante Yvonne op bezoek

Afgelopen week zijn Alex, Hildegard en tante Yvonne voor een week in Dubai op bezoek geweest. Het was heel erg gezellig en we hebben ze een goede indruk kunnen geven van de stad waar we wonen. Doordat ze aankwamen tijdens de Eid-Break (tijdens het offerfeest krijgen we altijd een paar vrije dagen) hadden Cor en ik nog vrij. Verder heb ik nog 2 middagen vrij genomen en de laatste dag dat ze hier waren. Hierdoor hadden Cor en ik voldoende tijd om ze rond te toeren. Elke dag gestart met een uitgebreid ontbijt in de tuin en in de middag rustig op pad gegaan. Bezocht hebben we: Al Qasr Hotel voor een heerlijk high tea en hier hebben we gewandeld door de prachtige hotel tuin en zijn we even op het strand geweest; Dubai Mall met het aquarium, Old Town en de Burj Khalifa om de 124ste verdieping te kunnen bezoeken om van het uitzicht van de stad te kunnen genieten; Satwa, de stoffenwijk waar Hildegard een broek heeft na laten maken; de Marina met zijn hoogbouw; de Creek (oud Dubai) met de souqs (stoffen-, spice- en goudsouq) en Bastakiya kwartier (gerestaureerde wijk); de woestijn met zijn vele prachtige kleuren en heel veel kamelen en de Blue Souq in Sharjah om in te kunnen slaan met sjaaltjes.

Het was een geslaagde week, weer veel te weten gekomen over de familie Tempelman en Babette was het middelpunt met de opa en oma’s in de buurt.

High Tea in Al Qasr

Dubai Mall

AHY1_resize

Dubai Marina met alle nieuwe grote hoge torens

AHY2_resize

Dubai Creek en Bastakiya kwartier

Elke dag lang ontbijten in de tuin 🙂

AHY3_resize

‘At the Top’ van de Burj Khalifa (Burj = toren)

One Reply to “Alex, Hildegard & tante Yvonne op bezoek”

  1. Eindelijk was het dan zo ver. Wij zouden Cor en Engelien bezoeken in het Manhattan aan de Arabische Golf. Maar alles was totaal anders. Dank zei de deskundige leiding van Engelien en Cor hebben we kennis genomen van een aantal aspecten van het land, die er ons nu heel anders naar laat kijken. Vermeld moet ook de enorme gastvrijheid worden van onze gastgevers. Onovertroffen zoals wij zijn ontvangen. Het lekkere ontbijt s morgens en diner ‘s avonds en natuurlijk allemaal in de tuin.Heel leuk, dat we Babette ook beter hebben leren kennen. Alles samenvattend het was de vakantie van ons leven !!!
    Cor en Engelien heel veel dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.