Weekend Rome

Weekend Rome

Afgelopen donderdagochtend heel erg vroeg op vertrokken vanuit Dubai, via Istanbul naar Rome. Na een vliegreis van circa 7 uur, zag ik Cor weer na 4 weken op het vliegveld in Rome. Raar om hem weer in Rome te zien. Op 29 oktober afscheid genomen in nederland waar hij op zijn fiets is vertrokken en nu is hij met zijn fiets in Rome. Hij heeft geen tijd gehad om een verhaal te schrijven over de tocht tot Rome. Wel om foto’s te selecteren om met het thuisfront te delen.

DSC00951

We hebben heerlijk gerelaxed. Rome is een geweldige stad, met ongelofelijk veel historie. Heel erg fout hebben we kaartjes gekocht voor een hop-on-hop-of bustocht. Doen we normaal nooit. Meestal lopen we ons helemaal suf en zoeken we zelf een beetje uit welke route we gaan volgen. Het is wel ideaal als je maar weinig tijd hebt en de route gaat langs alle belangrijkste bezienswaardigheden. Je stapt gewoon in de bus en er weer uit bij bijvoorbeeld de St. Pieter waar je naar binnen wilt. In 2 dagen kan je niet veel doen, en Rome is zeker een stad waar we terug zullen komen. Van de ‘hoogtepunten’ hebben we de St. Pieter gezien, het Colloseum, Forum Romanum, Trevi Fontein en verder gewoon genoten van elkaar en de stad. 2 avonden heerlijk in een barretje gezeten, italiaanse wijn gedronken en lekkere italiaanse snacks gegeten tijdens het ‘happy hour’.  De laatste avond heerlijk gegegeten. Een 4-gangen diner, vast menu (wisselt per avond) in een super gezellig klein, intiem restaurantje.

DSC00964

In Rome, hadden we een ding dat we ‘verplicht’ moesten doen. Cor heeft van Thuan (fietsmaatje) een wielrenshirt en wielrenbroek gekregen van Lazzaretti. Dit is de oudste fietswinkel van Rome en wellicht Italie. De opa van de eigenaar schijnt in zijn jonge jaren ook een zeer goede fietser te zijn geweest. We kennen het verhaal niet helemaal. In de Lazzaretti winkel lag dus een setje klaar voor Cor om op te halen. De eerste persoon die ons hielp begreep ons niet echt. Heel weinig italianen kunnen engels, en wij heel weinig Italiaans. Een tweede kwam erbij en toen Cor het over een e-mail had en nederland, zei hij COR. Het was duidelijk waarvoor we in de winkel waren.

DSC00962

Zaterdagochtend heeft Cor me naar het vliegveld gebracht en is zelf weer op de fiets gestapt richting Napels. Het plan is nu dat hij vanaf Brindisi de boot pakt naar Griekenland. Na een aantal Griekse eilanden pakt Cor de boot naar Izmir (Turkije) en vanaf daar fietst hij verder naar Istanbul. Hij weet niet precies hoelang hij nog onderweg zal zijn, maar het kan zo zijn dat hij met oud-en-nieuw in Dubai is.

Ik stap zo weer in het vliegtuig naar Dubai, waar ik weer lekker ga genieten van het lekkere weer, de weekenden ga duiken en begin komende week zal ik na 4 weken op een luchtbedje geslapen te hebben, weer lekker op mijn eigen bed slapen, de container is dan in Dubai aangekomen. Verder wordt mijn visum deze week gestempeld. Dan ben ik officieel een resident van Dubuai!! Morgen wordt in elk geval een zware dag. Ik kom om 2.30 aan op het vliegveld en om 8.00 moet ik op kantoor zijn voor een interne cursus.

Onder nog een kleine selectie van wat foto’s van Rome opgenomen.

Rome3

DSC00965

DSC00977

DSC01001

DSC01007

DSC01011

DSC01015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.