Dubai bij nacht en vroeg in de morgen!

Dubai bij nacht en vroeg in de morgen!

De winter betekent ook dat we weer goed foto’s kunnen maken. Geen vage waas meer over de foto’s 🙂 en uiteraard een aangenamere temperatuur om bij te fotograferen. Al lang op mijn verlanglijst stond om foto’s van de Sheikh Zayed Road (SZR) te maken. Eerder hadden Priscilla en ik al foto’s gemaakt van Global Village in het donker en de zonsopgang met de Burj Khalifa op de achtergrond. En Dubai heeft zo veel mooie plekken om in het donker foto’s te maken. Qua tijdstip is dit ook het beste te combineren met het werk en Babette!

De SZR is de drukste weg in Dubai en de slagader van de stad. Hier kan je mooie foto’s in het donker maken. Lastig was het altijd om een goede plek te vinden waar je een mooi overzicht op de snelweg hebt, een mooie skyline als achtergrond en ook nog veilig staat. Eindelijk hadden we een plek gevonden, alleen moet je hiervoor nog steeds een weg oversteken om de stoep te kunnen bereiken en dit vinden wij alleen veilig op vrijdag vroeg in de ochtend. De locatie was ‘Defence Roundabout’ midden op een fly-over boven de SZR. Weer met Priscilla op stap geweest en Lenette heeft zich bij ons aangesloten. Zij heeft sinds begin dit jaar ook een mooie spiegelreflex camera en begint nu de smaak te pakken te krijgen. Vroeg afgesproken, om 4.45 bij de Palace Hotel in Old Town als meeting point met Lenette en ik met Priscilla om 4.30 bij ons in de buurt. Priscilla belde me wakker, omdat ik niet op tijd was en ik had me dus helemaal verslapen. Me verslapen doe ik bijna nooit. De avond ervoor waren we op stap geweest naar het Belgisch BiercafĂ© in Festival City, het was een beetje later geworden dan gepland en dus een korte nacht. Snel uit bed om de dames te ontmoeten en uiteindelijk iets van 20min later op de plek dan we wilden, maar toch op tijd.

NIGHT1_resize

NIGHT2_resize

Het was weer zo goed bevallen dat Priscilla en ik op dezelfde dag in de avond weer even op stap zijn geweest. Eerst drankje in het Hardrock CafĂ© in Festival City met zijn viertjes, en wij daarna met zijn tweeĂ«n naar de andere kant van de Creek om foto’s te kunnen maken van de ‘Business Bay Bridge’ en het Intercontinental en Crown Plaza Hotel. Hans & Cor vermaakten zich met een biertje en wij hebben ons na het fotograferen weer bij de heren aangesloten. Het was een zeer productief fotografeer weekend :)!

NIGHT3_resize

Het lijnenspel van de brug is geweldig en het is prachtig om naar te kijken. Door het blauwe licht (verlicht door Philips ;)) en ook nog de portretten van de diverse ‘rulers’ van alle Emiraten krijgt het een apart sfeertje.

NIGHT4_resize

Deze week nog weer een keertje vroeg opgestaan om foto’s van de opgaande zon te maken. Om 6 uur stonden we weer paraat, ruim een uur foto’s gemaakt en dan door naar het werk! Cor brengt Babette altijd naar de crèche dus daar hoef ik ‘s ochtends niet aan te denken. We hebben nu weer de smaak te pakken.

NIGHT5_resize

NIGHT6_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.