Met zijn allen naar Oman

Met zijn allen naar Oman

Tijdens het bezoek van Cor & Martha hebben we met zijn allen een 3-daagse mini vakantie gehad in Oman. We hebben 2 nachten in Muscat geslapen en hebben uiteraard de bekende bezienswaardigheden in de stad bekeken zoals: het paleis van de sultan in het oude gedeelte van de stad, de vismarkt, de oude souq, het strand van Qurm, strand van Oman Divecenter en een dagtocht naar Ar Rustaq, Al Awabi en Nakhal. Kerstavond hebben we heerlijk met zijn allen gegeten bij het visrestaurant in het Shangri-la resort. De laatste dag zijn we terug naar Dubai gereden via de prachtige wadi: Wadi Bani Awf.

Babette leeft zich uit op het Qurm strand in Muscat.

CM3_resize

Het oude deel van Muscat met het paleis van de Sultan en vele oude forten.

De souq, de vismarkt en groentemarkt.

CM4_resize

Rondom het fort en de oase in Ar Rustaq.

CM5_resize

CM6_resize

CM7_resize

Al Awabi fort en Nakhal fort

CM8_resize

Kerstdiner op Kerstavond.

De laatste dag zijn we terug gereden via de prachtige wadi van Wadi Bani Awf. Dit is een monstertocht om te maken, aangezien de rit van Muscat naar Dubai al ruim 400km en we nu nog een kleine omweg maakten via de mooiere bergroute inclusief een ruim 50km off-road stuk. Maar dit deel van het mooie Oman wilden we graag delen met Cor & Martha.Voor vertrek in Muscat nog bij de lokale Lulu (supermarkt) eten ingeslagen, zodat we onderweg lekker konden lunchen.

CM9_resize

De eerste 10km van de route off-road was iets minder het idyllische plaatje wat we ons herinnerden, aangezien hier grote werkzaamheden waren om een dam te bouwen en gelijk een asfalt weg naar een dorp in de wadi. Dit om al het water wat er in de winter valt op te vangen voor uiteraard gebruik, maar ook om te voorkomen dat er zogenaamde ‘flash flouds’ zijn als het regent en de wadi in een kolkende rivier verandert. Die tijdelijke kolkende watermassa zal er altijd blijven, maar in elk geval iets meer gestuurd. Ik heb het een keertje gezien en het is erg imposant en indrukwekkend om al dat water te zien. Het water wordt razendsnel afgevoerd en 2 dagen later staat de wadi weer droog. Jammer dat er nu minder off-road beschikbaar blijft, maar zeker begrijpelijk.

Een mooie picknick plek onderweg.

Een van de canyons onderweg. Op de foto rechts kan je goed zien hoe hoog het water kan komen als er regent valt.

CM10_resize

Onderweg kom je een paar kleine erg afgelegen dorpjes tegen met altijd een Moskee.

CM11_resize

CM12_resize

CM13_resize

Het is en blijft een geweldige tocht en Oman heeft zoveel van dit soort mooie routes. Je klimt razendsnel met de auto en de bergketen waar de wadi onderdeel vanuit maakt (Hajar gebergte) is best hoog. De hoogste berg, Jabal Shams is 3000m hoog en de hoogste plek van de route waar we met de auto zijn geweest is 2000m. Het zijn dus niet zomaar bergjes. Een 4×4 is wel noodzakelijk, maar die hebben we ook om dit soort dingen te kunnen doen.

One Reply to “Met zijn allen naar Oman”

 1. Beste Engelien en Cor,

  Bedankt voor de mooie foto, die wij bij thuiskomst, van jullie hebben ontvangen. Wij hebben een fantastische tijd bij jullie gehad en veel genoten van Babbette.
  De reis en verblijf in Oman waren indrukwekkend, we hebben daar heel veel gezien, de vismarkt, groentenmarkt, de souks in Muskat en als klap op de vuurpijl natuurlijk, de grote verrassing, het kerstdiner in een woord geweldig.
  De off-road tocht was prachtig, heeft een diepe indruk bij ons achter gelaten, wat een prachtig uitzichten hebben wij gehad, zeldzaam. Verder hebben wij heel veel van Babette genoten, veel gewandeld, het ophalen in de Nursery,
  maar het mooiste was wel de speeltuin, waar we iedere middag naar toe gingen met Babette en Shirley.
  Het weer verleende ook zijn medewerking, maar dat zijn jullie natuurlijk gewend. Het water in het zwembad was best lekker, dertig graden. Al met al hebben wij het heel erg naar ons zin gehad en hopen het snel over te doen.
  BEDANKT Martha en Cor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.