Zuid-Afrika deel 2: Plettenberg, Knysna & Diepwalle

Na ons vertrek vanuit Stellenbosch hebben we de zogenaamde Garden route gereden. Een erg bekende route, door een prachtig landschap. We zijn 6 nachten in Plettenberg geweest, waarvan 3 in een B&B aan het strand en dit vond Babette geweldig! Ook al wonen we in Dubai niet ver van het strand, we komen er in de praktijk niet veel. We moeten er toch vaker heen, want je ziet gewoon dat ze helemaal in haar element is met het zand. We zijn ook nog de zee ingegaan en de golven waren ook een hele nieuwe ervaring voor haar. Het water was erg koud voor onze begrippen, namelijk maar 20graden.

Vanuit Plettenberg hebben we Knysna bezocht. Een klein haven plaatsje met een mooie lagoon en later in de middag Diepwalle forest. Heel oud bos, met hele oude grote bomen. Hier hebben we nog een mooie wandeling gemaakt van 7km dwars door het bos, het zogenaamde Olifanten wandelpad.

ZA13_resize

ZA14_resize

ZA15_resizeDe laatste ochtend in Plettenberg zijn we weer fijn naar het strand geweest.

ZA16_resize

Na de B&B aan het strand van Plettenberg, zijn we naar een lodge aan de rand van Tsitsikamma National Park gegaan, dit lag heel dichtbij Plettenberg en ook wel fijn dat we niet een lange reisdag hadden. De lodge lag prachtig tussen al het groen. En doordat het in de namiddag vaak even regende hadden we 2 avonden op een rij prachtige regenbogen. Het was echt een plekje om tot rust te komen. Wat wel een erg leuke formule was dat ze ‘s avonds kookten voor de gasten en je de keuze had uit een paar menu’s. En de gasten nuttigen het diner aan een grote gezamenlijke eettafel. Dit is best een leuke formule en zo leer je de andere gasten ook een beetje kennen. We hebben dit 2 avonden gedaan en de 3e gezellig met zijn tweetjes op het terras gegeten. Socializen is gezellig, maar we zijn als gezin op vakantie en dan wil je ook wel samen apart eten. De kok was ook supergoed en bereidde voor Babette elke avond een lekker maaltje om 18.00 en wij aten dan rustig met een slapende Babette naast ons in de kinderwagen om 19.30 :).

En overal waar we kwamen vonden ze Babette natuurlijk heel schattig en maakte ze gelijk vrienden!

ZA17_resize

Ook deze lodge had een prachtige tuin! ‘s Avonds op het terras met uitzicht op het bos, genieten van een wijntje en het kampvuur was heel erg fijn.

ZA18_resize

ZA19_resize

ZA20_resizeBijna naast Hog Hollow ligt Monkeyland en Birds of Eden. En beide waren erg de moeite waard. In monkeyland hebben apen die voorheen als huisdier werden gehouden de mogelijkheid om nog op een redelijk natuurlijk manier te leven in een stuk afgebakend bos en dit geldt ook voor de vogels. Helaas regende het op de dag dat we beide parken wilden bezoeken, veel foto’s zijn daarom mislukt en/of erg grauw. Babette vond de aapjes erg leuk om te zien, na een half uur viel ze echter wel in slaap! De vogels vond ze helemaal geweldig, omdat ze dit woord ook kan zeggen. We horen dus heel vaak ‘bird’!

ZA21_resize

Toen we in Birds of Eden waren, begon het enorm hard te regenen. Heel erg jammer, want we vonden het alle drie heel erg leuk en ik had ook gewoon zin om te fotograferen. Zo veel mooie gekleurde vogels, die nu helemaal nat en verregend waren en zich overal verstopten om te kunnen schuilen voor de regen.

ZA22_resize

De laatste dag hebben we nog een bezoek gebracht aan Tsitsikamma National Park. Weer een heel mooi oud bos en een prachtige woeste kustlijn. Gelukkig bleef het droog en konden we weer fijn wandelen. Babette uiteraard weer in de rugzak.

ZA23_resize

ZA24_resizeDe vakantie zat er toen alweer bijna op. Nog een laatste stop vlakbij Port Elizabeth waar we Addo Elephant National Park wilden bezoeken. Een wildpak, dat bekend staat om de vele olifanten. Hiervan volgt nog apart laatste verslag! Vanaf Port Elizabeth hadden we een binnenlandse vlucht naar Kaapstad, waar we onze vlucht naar Dubai konden pakken.

One thought on “Zuid-Afrika deel 2: Plettenberg, Knysna & Diepwalle

  1. Wow Engelien – beautiful photos!!!!!! So glad to hear you enjoyed your stay with us @ Hog Hollow and that made such good use of this beautiful area…. We look forward to welcoming you back soon and in the meantime will keep you updated with photos and info of what is happening here on a day to day basis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.