Zuid-Afrika deel 3: Addo Elephant National Park

De laatste 2 nachten van de vakantie zaten we in weer een mooie lodge om de hoek van Addo Elephant National Park. De rit erheen was genieten, mooie bergen en kust en geweldige wolkenluchten. En die wolkenluchten mis je in Dubai en dit realiseer je je pas, als je het weer ziet. Bij aankomst zijn we nog even in het park geweest om een idee van de grootte te  krijgen. Het is een mooi park en je bent echt verzekerd van olifanten. We kregen wel een beetje een Beekse Bergen gevoel, omdat er veel asfalt lag of gravel wegen. Voor het oer Afrika gevoel, zoals in de film ‘Out of Africa’ inclusief alle dieren die je ziet is een vakantie naar Kenia of Tanzania veel mooier. Dit hebben wij al gedaan en dit was ook niet het doel van het bezoek van het park.

We hebben veel zebra’s gezien, buffels, kudu’s en andere hertensoorten. En uiteraard heel veel olifanten, zwijntjes, roofvogels en struisvogels.

ZA25_resize

Babette helemaal gefascineerd van de struisvogels!

ZA26_resize

ZA27_resize

ZA28_resize

ZA29_resize

ZA30_resize

Onze ‘stable cottage’ met vrij uitzicht. Een zwembad voor de deur voor in totaal 6 cottages en een groot grasveld voor Babette om zich uit te leven.

ZA31_resizeEn ‘s avonds diner in het hoofdgedeelte van Elephant House. Dit was echt een B&B uit de film :). Het had zo een huis uit ‘Out of Africa’ kunnen zijn.

Nog een laatste blik op de Tafelberg tijdens de landing van de binnenlandse vlucht en veel mooie herinneringen en foto’s om van na te genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.