Sharjah Light Festival

Sharjah Light Festival

Begin Februari stond Sharjah stad in het teken van het licht festival. Bekende gebouwen in de stad werden bijzonder verlicht door middel olielampjes, van statische verlichting of een geprojecteerde lichtshow die bijvoorbeeld de geschiedenis van het Emiraat uitbeeldt. Cor wilde heel graag mee, maar kon niet door drukte van het werk. Ik ben toen maar alleen gegaan, zag wel op tegen de enorme verkeersdrukte vanuit Dubai. Over 30km heb ik 2 uur gedaan, lang leve het file rijden en ik been heel erg blij dat ik daar niet dagelijks in sta. Eerste locatie was Al Hisn fort waarbij een lichtshow was geprojecteerd die de geschiedenis weergaf. Heel erg mooi, met gepaste Arabische muziek. De show zelf duurde iets van 7min en werd elk kwartier herhaald.

Al Hisn Fort

De tweede locatie van de avond was “Kuwait Square”. Hier was een statische projectie die elke halve minuut wisselde van beeld. Ongelofelijk bijzonder om te zien, wat voor verschillende vormen en kleuren met licht gemaakt kan worden.

SL1_resize

Laatste plek van de avond was Al Majaz Masjid. Deze moskee stond op de plattegrond van het Sharjah Light Festival, maar ik kon het helaas niet plaatsen op de kaart. En had bijna de hoop opgegeven dat ik hier nog heen zou gaan, want ik had geen zin om ‘s avonds laat te gaan dwalen in Sharjah. Op Kuwait Square kwam ik een Emirati tegen en hij was een van de vrijwilligers en vroeg op welke andere plekken ik al geweest was. Erg leuk was deze ontmoeting, nog wat foto’s uitgewisseld en hij kon precies op mijn navigatie aangeven waar ik moest zijn. Heel eenvoudig reed ik er toen heen :), en zeker geen spijt dat ik hier nog laat op de avond naar toe ben gereden.

SL2_resize

Helaas was het niet gelukt om op een avond alle interessante locaties te bezoeken. Thuan en Monique waren op bezoek en konden niet mee. Thuan lag ziek op bed en Monique was moe van de dag en zag het niet zitten om nog mee te gaan en wilde gewoon gezellig bij Thuan blijven ;). Weer alleen op stap dus. Nu een stuk omgereden om de ergste drukte te vermijden om Sharjah in te rijden en via “Cultural Square” de stad ingereden. Hier waren een aantal gebouwen verlicht en de Koran midden op de rotonde.

Na “Cultural Square” naar “House of Justice” gereden vlakbij de haven van Sharjah. Dit was heel er mooi, heel veel verschillende projecties op dit grote imposante gebouw.

Corniche van Sharjah

Om de hoek lag de Central of Blue Souq die ook op het vijf dirham briefje staat afgebeeld. Hier was het gebouw niet verlicht door middel van regulier licht maar met olielampjes en fakkels. Dit zorgde voor een heel bijzonder sfeertje.

Op de terugweg reed ik nog langs Al Qasba. Helaas was ik hier te laat voor de lichtshow, de laatste voorstelling was net afgelopen.

 

One Reply to “Sharjah Light Festival”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.