Gastbijdrage van Thuan & Monique

Gastbijdrage van Thuan & Monique

Zaterdagavond 11 februari tegen middernacht kwamen we aan op de luchthaven van Dubai. Daar werden we letterlijk en figuurlijk warm verwelkomt door Cor en Engelien. Aangekomen bij huize van Triest mochten wij in de fijne logeerkamer verblijven. Wat een ruimte voor ons drietjes. Gastheer en gastvrouw hadden werkelijk alles voor ons klaargezet, aan de kleinste dingen werd gedacht. Het voelde als thuis. De dag erop kon Mai Anh eindelijk kennis maken met Babetje. Wat een schatje is ze. Babetje kon nu al veel beter lopen dan de laatste keer dat ze in Nederland was ruim een half jaar geleden. Wij mochten ook kennis maken met Shirley, wat een lieve zorgzame vrouw.

Babetje vond het erg gezellig om te ‘helpen’ Mai Anh in bad te doen :)!

Zondag hebben we de taxi gepakt naar de Dubai Mall. Daar hebben we afgesproken met Ferry, een vriend van ons die piloot is en toevallig die week in Dubai zat. ‘s Avonds gingen we naar Souk Madinat en daar in de buurt gingen we uit eten bij een hele goede Thai. Je waant je echt helemaal in ‘duizend en een nacht’ sferen. Maandag hebben we een dagje rustig aan gedaan. Cor bracht ons uit lunchen bij een superknus authentiek lounge achtige plek. Daarna zijn we nog naar de oude Souk aan de Creek gegaan. De dag werd afgesloten met een barbecue in de tuin.

Dinsdag met Valentijnsdag hebben we een hotelletje gepakt dicht in de buurt van Mall of the Emirates. We hebben een bus nacht tour gedaan en zo de hoogtepunten van Dubai gezien. Erg mooi en indrukwekkend. Woensdag zijn we nog naar de Marina Mall en boulevard geweest. Het doet me denken aan Scheveningen. Lekker geluncht bij een Pastabar en daarna weer richting Huize van Triest. Thuan werd die avond goed ziek van een buikgriep en lag plat op bed. Donderdag dus geen RAK halve marathon voor hem. Donderdagmiddag had Engelien vrij kunnen nemen en ben ik met haar en de 2 kleine habibi’s naar het park gegaan. Wat mij opviel was dat het park zo ontzettend schoon was, prachtig.

TM1_resize

TM2_resize

TM3_resize

Vrijdag was er een zandstorm. Toen zijn we naar het Sheraton hotel gegaan voor de bekende ‘fridaybrunch’. Werkelijk teveel keus om op te noemen, het eten was er heerlijk. ‘s Avonds hebben we bij de Dubai Mall nog lekker een drankje gedaan en naar het beroemde waterballet gekeken.

TM4_resizeEn voor we het wisten was het alweer zaterdag. Omdat er een zandstorm aan de gang was konden we geen woestijnrit maken. Maar, we gingen een off-road trip maken met nog 3 andere Nederlandse stelletjes. Het leek wel een safaritocht, geweldig spannend. We hebben een kameel van heel dichtbij gezien. Mai Anh heeft de kameel zelfs geaaid! Ook nog een ezel gezien. Daarna zijn we naar de kust gereden het strand op, bijna aan de grens van Oman. Daar even uitgewaaid en toen weer in de avond richting huis gereden. Ons laatste etentje in Dubai was Mongoolse fondue. Ieder kreeg een eigen pannetje met fondue waar je allerlei verse ingrediënten in kunt doen om vervolgens in een dipsausje te dopen en op te eten. Heerlijk genoten. Na het eten hebben we thuis onze koffers ingepakt, samen nog op de bank Häagen-Dazs ijs gegeten en foto’s uitgewisseld. En toen was het zover, tijd om na een onvergetelijke week terug te keren naar de kou. Cor en Engelien hebben ons naar het vliegveld gebracht en bij afscheid hebben we gezegd, wellicht tot ziens in Dubai in 2013!

TM5_resize

In de auto zochten ze regelmatig contact met elkaar en Babette hield vaak het handje vast van Mai Anh, zo lief…

Cor, Engelien en habibi Babetje, wat hebben wij genoten van jullie. Dank voor jullie enorme gastvrijheid, werkelijk aan alles werd gedacht. Wij vonden het ontzettend fijn om de week in jullie mooie huis te mogen verblijven, wat een luxe. Het voelde als ‘thuis’! Hopelijk tot gauw in april in NL. En als jullie slaapplek nodig hebben dan zijn jullie van harte welkom in huize Trinh!

Ps. Enkele dagen na thuiskomst kregen wij een hele lieve kaart met onze foto erop. Een mooie herinnering aan een mooie Valentijnstrip 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.