Weekend Muscat (Oman)

Weekend Muscat (Oman)

Afgelopen weekend genoten van een lang weekend in Muscat. Cor is met zijn laatste kilometers bezig en fietst nu 2 weken door de Emiraten en Oman. Halverwege deze tocht  hadden we samen een weekend Muscat gepland.

Muscat ligt op op zo’n 5 uur rijden van Dubai. Bij de grens vond het voor ons overbekende stempelfeest bij verschillende hokjes weer plaats. Eerst een exit stempel van de UAE, dan een verzekeringsbewijs voor de auto kopen voor een week (ander hokje), vervolgens door de douane en wordt je kofferbak gecontroleerd voor illegale produkten, je krijgt hier een papiertje, dat alles ok is. Dan naar de grenswacht van Oman voor een entry stempel en last-but-not-least, het papiertje inleveren dat de auto is gecontroleerd. Al met al kost dit een half uur. Als je pech hebt, en het druk is bij de grens, kan je hier 3 uur over doen.

Muscat is een oase van rust, ten opzichte van Dubai. Er is eigenlijk geen hoogbouw (heeft de Sultan verboden), gebouwen moeten passen binnen de traditionele bouw / kleuren. Dit laatste geeft de stad een erg unieke sfeer.

Verder ligt de stad prachtig aan zee, tussen bergen. De meeste wijken, zijn stadjes op zich. Wat echt heerlijk is, is dat het strand nooit verweg is en dat je eigenlijk erg snel buiten de stad bent. Genoeg mogelijkheden om te genieten van het mooie weer op de vele strandjes en terrasjes, mensen kijken op de boulevard en in de souq en kijken hoe de lokale vissers terugkomen met de dagvangst. Wat ook heel aantrekkelijk is van Oman, is dat losse horecagelegenheden een alcoholvergunning kunnen hebben en niet aan een hotel verbonden hoeven te zijn, zoals in Dubai. Je kan dus op meer plekken een biertje of een wijntje nuttigen.

We hebben verder heerlijk gegeten bij een aziatisch restaurant en wederom ‘friday brunch’ gehad in een prachtig hotel met een mooi uitzicht op zee.

DSC01529_resize

Een van de vele forten van Muscat, met een moskee op de voorgrond.

DSC01532_resize

Theeleuten in het Chedi (een heel bekend hotel in Muscat, met een super strakke inrichting).

DSC01538_resize

Bezoek aan de Souq. Gezellige intieme sfeer. De verkopers zijn hier minder opdringerig, in vergelijking met de souqs in Dubai.

DSC01540_resize

Vissers die de dagvangst aan het sorteren zijn.

DSC01543_resize

De vismarkt. Dagverse exotische vis uit de Indische Oceaan.

DSC01525_resize

Paleis van de Sultan. Naast Oman kent alleen het land Brunei een sultan.

DSC01550_resize

Een van de vele baaitjes van Muscat. Hier ligt het Oman Divecenter. In Oman schijn je heel goed te kunnen duiken. Hier komen we dus zeker terug, met onze duikspullen de volgende keer.

DSC01560_resize

Conclusie, Oman is zeer zeker de moeite waard. Cor en ik zullen waarschijnlijk onze eerst komende vakantie hier gaan doorbrengen. Er valt nog genoeg te verkennen, boven en onder water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.