Uilen dichtbij huis

Uilen dichtbij huis

Laatst kwam Priscilla helemaal enthousiast terug van een uitstapje. Ze vertelde dat niet ver bij ons vandaag een uilen familie leeft. Ze leven in een stukje woestijn, waar ook rotsen zijn en wat bomen. Het was een grote mama uil, met drie kleintjes. Ze heeft me snel het plekje laten zien en wat was het mooi :). In het Engels heten ze “Pharaoh Eagle Owl”, heb nog niet de Nederlandse naam kunnen vinden. Een volwassen uil kan wel tot 50cm lang zijn en als ze vliegen zijn ze echt indrukwekkend groot. De 3 kleintjes speelden een beetje verstoppertje en waren erg lastig om ze überhaupt op een foto te krijgen, laat staan scherp :(. Gelukkig werkte de moeder wel een beetje mee en liet ze zich fotograferen vanuit een hoge veilige boom. De kleintjes kunnen al wel vliegen, maar nog niet zo lang. De moeder verplaatste zich van boom naar boom en zo kon ze ons goed in de gaten houden en ook haar 3 kindertjes, die veilig hoog in een rotswand zaten.WILDLIFE1_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.