Dubai op zijn kop!

Dubai op zijn kop!

Regen1

Afgelopen week was een rare week. Voor het eerst sinds ik hier ben sinds 2,5 maand is het hier gaan regenen. Verder heeft Bush een bezoek gebracht aan de UAE in het kader van zijn Midden Oosten rondreis. De veiligheidsmaatregelen waren aanzienlijk. Maandag was de dag dat het officiële bezoek plaatsvond. Op de zondag werden al veel belangrijke wegen zonder aan te kondigen afgesloten door de politie. Vele collega’s kwamen uren later aan op het werk. Een collega van mij, heeft 3 uur vastgestaan op een rotonde. Hij kon geen kant op. Op de radio noemden ze  een aantal knooppunten, parkeerplaatsen. Voor niemand was het geheel duidelijk wat er aan de hand was. ‘s Avonds werd door de Sheik aangekondigd dat de maandag een national holiday zou zijn voor iedereen. Een halve dag van te voren dus. Dit was wel nodig, aangezien alle belangrijke hoofdwegen in Dubai zouden worden afgesloten van 5.00 – 18.00. In de praktijk bleek dit al veel eerder te zijn. De veiligheidsmaatregelen rond Bush zijn begrijpelijk, maar wat ik heel vreemd hier vind, is dat dit bezoek al heel lang bekend was. Voor velen was het veel praktischer geweest als de national holiday eerder was aangekondigd. Alle bedrijven hadden hier dan rekening mee kunnen houden. Er werd geadviseerd om thuis te blijven, want de paar wegen die wel open waren, zouden zeer waarschijnlijk overvol zijn. Zelf heb ik thuis gewerkt en met een internet verbinding kom je aardig ver. De foto’s van lege wegen in Dubai spreken voor zich en deze plaatjes zullen niet snel weer genomen kunnen worden.

RAIN2_resize

Kolonne van Bush, op een lege Sheikh Zayed Road (SZR) & Lege SZR met op de achtergrond, de Emirates Towers.

RAIN3_resize

Tijdens het bezoek van Bush regende het af en toe. De dinsdag werd de hemelkraan opgezet. Het heeft hier zoveel geregend, dat vele wegen niet meer bereidbaar waren. Op de dinsdag is er 108mm gevallen, dit is een record voor Dubai. Er is nog nooit zo veel op een dag gevallen. Dubai heeft geen afwateringssysteem, aangezien het hier per jaar gemiddeld maar 5 dagen regent. Als het regent staat de hele stad op zijn kop. Alle scholen bleven dicht, want de helft van de leerlingen en docenten konden de scholen niet bereiken.  Vele straten, knooppunten stonden blank. En woningen op de begane grond hadden last van het water, dit kwam  gewoon de huizen in.

Gelukkig weet je dat het nooit lang kan regenen in Dubai en donderdag scheen het zonnetje weer heerlijk.

RAIN4_resize

RAIN5_resize

RAIN1_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.