Gastbijdrage: Dubai here we come (again)!

Gastbijdrage: Dubai here we come (again)!

De eerste week van mei hebben we (weer) een relaxte week gehad bij Cor en Engelien in Dubai. Voor Naomy alweer de derde keer in Dubai en voor Kees de tweede. Na een behoorlijke vertraging in Amsterdam kwamen we eindelijk rond half 12 ’s nachts aan in Dubai. Cor en Engelien haalden ons op van het vliegveld, dus wilden we zo snel mogelijk eruit zijn. Dat is toch niet zo makkelijk. Bij de paspoortcontrole stonden enorme rijen en na een uur wachten waren we er nog niet doorheen. Nadat we in de ‘disabled’ rij werden gezet, ging het sneller. Helaas was door de vertraging onze bagage niet aangekomen en moesten we dus eerst aangifte doen bij ‘lost bagage’. Na dit alles gedaan te hebben konden we eindelijk naar buiten. Daar werden we onthaald door Cor en Engelien en een dikke deken van warmte. Snel naar huis wat drinken, bijkletsen en naar bed.

De volgende dag ‘moest’ er eerst gewinkeld worden in de Dubai mall om ons zo van schoon ondergoed en kleding te voorzien. Ondanks dat we de vorige keer ook al in de Dubai mall waren geweest, blijf je er verdwalen… ’s Avonds zijn we met Engelien Chinees gaan fonduen in de “ghetto” van Dubai. Heerlijk gegeten voor weinig geld. Allerlei fijn gesneden vlees die je in een pittige of milde versie van de bouillon gaar kunt laten koken.

Donderdag besloten we er een “openbaar vervoer dag” van te maken. De laatste keer dat we hier waren, waren nog niet alle haltes van de metrolijn geopend. Nu inmiddels wel, dus werd het tijd om dit te ontdekken. Lopend naar de supermarkt om daar een buskaart te kopen, werd het toch wel heel warm. Toen we ook nog 20 minuten moesten wachten in de volle zon bij de bushalte, besloten we om toch maar een taxi te pakken naar de metro.

Opgestapt bij Al Rashidiya en uitgestapt bij de Mall of the Emirates. Een kaartje voor de Gold class gekocht om zo helemaal voorin in de metro te kunnen zitten en alles goed te kunnen bekijken. Er wordt hier veel gebruik van gemaakt en je ziet ontzettend veel en zit lekker cool. Nadat we rond geslenterd hadden in de Mall of the Emirates de taxi genomen naar Madinat Jumeirah. Een recreatiecomplex dat op Venetië lijkt. ’s Avonds heerlijk Thais gegeten aan het water. Inmiddels waren in de loop van de avond ook onze koffers bezorgd door een koerier.

NAOMY&KEES1_resizeVrijdagochtend met z’n vijven vroeg op om op weg te gaan naar Musandam, Oman. Na een flinke rit heerlijk een ochtendje dobberen op een boot tussen de Omaanse fjorden, dolfijnen spotten, een frisse duik nemen en lekker chillen. Babette had het ook helemaal naar haar zin. ’s Middags een rit door de bergen. Kale ruige bergen met zachte kleuren, die er poreus uit zien. Een heel mooi en desolaat gezicht. Je kunt je niet voorstellen dat hier mensen wonen.

NAOMY&KEES2_resize

NAOMY&KEES3_resize

NAOMY&KEES4_resize

Zaterdag zijn we als vanouds door de zandwoestijn gaan crossen. Het blijft erg leuk om dit te doen en vooral de woestijn is erg mooi om te zien. Het lijkt alsof er continue water over het zand stroomt. Het verandert de hele tijd door de wind en de kleur van het zand ook. Nog gestopt bij een kamelenfarm waar Kees als snel vrienden gemaakt had met een kameel. Het spectaculaire begin eindigde met veel vastzitten, we waren met drie auto’s en dus veel harken en lostrekken. Dat is toch behoorlijk zweten. Op het einde ging Kees ook nog even achter het stuur en terwijl Cor telkens vroeg of alles OK ging achterin, waren Kees zijn ogen nog alleen maar gericht op het zand. Alsof hij in een enorm attractiepark reed. ’s Avond weer heerlijk BBQ’en.

NAOMY&KEES5_resize

Zondag was alweer onze laatste dag en hebben we het rustig aan gedaan. Alvast de koffers ingepakt en nog even wezen winkelen in Mirdif shopping mall. Een winkelcentrum vlakbij huis, dat lekker overzichtelijk is en niet zo groot. ’s Middag kwam Engelien ons nog vergezellen en hebben we met z’n 2’en ons heerlijk laten verwennen met een manicure en pedicure. A girl gotta do what a girls gotta do. Geluncht met Mongolian beef en Hot and spicy prawns gingen we bepakt en bezakt weer terug naar huis om Babette nog even te zien. Het is leuk om haar meerdere dagen van dichtbij mee te maken. Het kinderstemmetje dat steeds Omy en Cash roept. ’s Avonds als afsluiting gegeten bij de Libanees Sarai in de Marina. De wijk waar Cor en Engelien als eerst woonden. Een promenade waar zien en gezien worden telt.

En dan na een enorme decadente week weer terug naar huis. Bij aankomst op Schiphol scheelde het 35 graden. Thuis alle dingen snel uitpakken om zo de zon nog een beetje in huis te halen. Helaas geen tijd om de mooie gelakte teennagels en de nieuwe zomerschoentjes te showen. Cor en Engel bedankt weer voor het warme welkom, de gastvrijheid en de goede zorgen…. Tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.