Banenjacht

Banenjacht

Afgelopen donderdag was het zover, na een uitgebreide zoektocht heb ik een contract getekend bij Nokia MENA. Ik ga daar per 16 maart aan de slag op de afdeling Strategy, Planning & Insights. Ik ga me daar bezighouden met Market Intelligence en Strategie voor de regio Midden Oosten en  Noord Afrika. De sollicitatieprocedure was behoorlijk uitgebreid. Eerst een interview met de manager van de afdeling, daarna een interview met de persoon die voorheen de functie heeft ingevuld, toen een dag assessment met psychometrische testen, schrijfopdrachten en rollenspellen, en tot slot een interview met HR. Alles is ged verlopen en ik heb enorm veel zin om binnenkort te beginnen. Tot die tijd kan ik nog een weekje genieten van mijn vrije tijd, zonder de stress van sollicitaties, wel of geen reactie krijgen op brieven, nabellen, etc.

Ik had nog een ander offer liggen voor een consultancy functie in de telecom bij Workz. Leek me ook erg leuk, maar het zou betekenen dat ik vrijwel altijd door de weeks in het buitenland zou zitten. Was uiteindelijk best een moeilijke keuze, Nokia of Workz. Maar uiteindelijk denk ik dat ik het leuker vind om niet altijd van huis te zijn en om met een vaste club collega’s samen te werken. Ik heb ook het idee dat trainingen en doorgroeimogelijkheden beter geregeld zijn bij Nokia, dus dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Nokia zit op 5 minuten fietsen van waar we wonen, dus ik hoef voor het eerst in 8 jaar niet meer een uur heen en een uur terug met de trein of auto. Dat is een mooi bijkomend voordeel.

Naast Workz en Nokia was ik ook nog bezig met du, een van de twee mobiele operators in Dubai. HR had enthousiast gereageerd op mijn brief en CV, maar vervolgens duurde het zo lang voordat er een gesprek in gepland kon worden, dat ik uiteindelijk heb aangegeven dat ik niet verder wilde omdat ik met andere partijen al in een vergevorderd stadium zat. Het wervingsproces bij du zou nog eens zes weken duren, en met 2 mooie banen als optie in het vooruitzicht, wilde ik niet nog langer wachten en het risico lopen dat er niks uit zou komen. Ik ben er gewoon wel weer aan toe om ‘an die Arbeit’ te gaan. Deze week krijg ik wat stukken toegstuurd om alvast een beetje in te lezen, waarna vanaf 16 maart het echte werk begint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.