Off-Road: Ray & Hatta Pools

Off-Road: Ray & Hatta Pools

DSC01677_resize

Een van de dingen die je moet doen als je in Dubai woont, is af en toe de stad verlaten en de woestijn of de bergen en wadi’s (droogstaande rivierbeddingen) in. Zodra je uit Dubai bent merk je niets meer  van de hectiek van de stad en is het landschap van wolkenkrabbers veranderd in uitgestrekte woestijnvlaktes en als je wat verder richting oosten gaat zit je in het Hajar gebergte tegen de grens van Oman.

Om deze uitstapjes te kunnen doen is een four wheel drive wel essentieel, en nou wil het toevallig zo zijn dat ik afgelopen week mijn nieuwe auto heb opgehaald. Een Ford Explorer die de woestijn en wadi’s prima aan kan, en daar hebben we afgelopen vrijdag meteen goed gebruik van gemaakt. In het boek ‘Off Road UAE’ staan diverse routes beschreven en wij hebben 2 routes aan elkaar geknoopt. De route naar Ray – een wadi tocht naar een afgelegen poel, en de route naar Hatta Pools. Dit is een bekende en geliefde plek voor toeristen en residents van de UAE, die relatief eenvoudig te bereiken is.

DSC01678_resize

De route naar Ray was super, als je eenmaal de verharde weg verlaten hebt, kom je vrijwel niemand meer tegen, en als je van de onverharde weg de wadi inrijdt weet je waarom je een 4WD nodig hebt. Met een slakkegangetje volg je de rivierbedding tot je niet verder kan, en dan zie je de palmbomen links en rechts van de bedding, met aan het eind een prachtig watertje. Onder de palmboom aan het water hebben we geluncht en heeft Engelien een duik genomen – ik vond het water wat te koud…

DSC01686_resize

Daarna de route vervolgd naar de Hatta Pools. Dit ziet er echt spectaculair uit. De waterstromen hebben hier de rotsen metersdiep uitgeslepen, en is er een heel stelsel van stroompjes en poelen ontstaan. Het is hier wel wat drukker en helaas zie je dat er ook hier wat idioten zijn geweest die hun sporen met spuitbussen op de rotsen hebben achtergelaten. Maar op die paar bevlekkingen na is het een fascinerend schouwspel waar je mooi kunt rondwandelen, zwemmen en BBQ-en. De eerste off-road trip zijn we ongeschonden door gekomen en was zeker voor herhaling vatbaar!

DSC01685

DSC01688

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.