Uitwaaien in Ierland (1)

Uitwaaien in Ierland (1)

Afgelopen augustus 2 weken naar Ierland op vakantie geweest. De bestemming moest aan een aantal voorwaarden voldoen: groen, niet te warm, je moet er kunnen wandelen en niet verder vliegen dan 10 uur. Kaapstad afgelopen januari was op het randje qua vliegtijd met een kleine. De keus viel op Ierland of Schotland en aangezien de tickets naar Ierland heel veel goedkoper waren vanuit Dubai, was de keus gemaakt door de KLM ;). We hebben heerlijk 2 weken rondgetrokken en zijn gestart in Dublin. Overnachtingen van te voren vastgelegd bij Bed & Breakfast bij de boer (Farmhouses). Dit was erg geslaagd en Babette genoot van de dieren dichtbij als koeien, honden, schapen en paarden. Na een nacht in Dublin via de ‘Wicklow Mountains’ en Glendalough gereden naar onze B&B vlakbij Kilkenny. Kilkenny is een leuk klein stadje met een groot kasteel met een prachtige park. Hier heerlijk een dag doorgebracht en genoten van het groen, de speeltuin en de eendjes in de vijver. We wilden nog graag de brouwerij van Kilkenny bier bezoeken, maar helaas worden hier geen kinderen toegelaten.

IERLAND1_resize 

Oudheden in Glendalough.

IERLAND2_resize

De klafjes aan het bewonderen op de boerderij van onze B&B.

IERLAND3_resize

Kasteel van Kilkenny, kasteel tuin en speeltuin.

IERLAND4_resize

IERLAND5_resize

De honden van de B&B!

IERLAND10_resize

Vanuit Kilkenny, via Waterford (bekend van het kristal) naar Kilbrittain gereden. Dit is een klein dorpje in county Cork niet ver van het mooie vissersplaatsje Kinsale. Weer een leuke B&B met prachtig uitzicht op de zee.

Ierland is een prachtig land, met een hele mooie kustlijn en we hebben genoten van alle prachtige wolkenluchten! Tijdens het rijden vaak gestopt om foto’s te maken, vele vergezichten overtroffen de vorigen ;).

IERLAND6_resize

Panorama view op Kinsale: Photosynth

IERLAND7_resize

Panorama view vanuit de B&B: Photosynth

Na Cork, via de pittoreske kustroute naar Killarney gereden. Hier kom je in het erg toeristische deel van Ierland terecht, omdat het er gewoon heel erg mooi is. Onderweg hebben we een mooie wandeling gemaakt bij ‘Sheepshead Peninsula’ (een van de vele landtongen). Het waaide flink en het was best fris, maar heerlijk!

IERLAND8_resize

Vanuit onze B&B in Killarney hebben we het stadje bezocht met het Nationale Park van Killarney en een boottocht op het grote meer gemaakt. Iets wat iedereen bezoekt in deze hoek van Ierland is de bekende ring van Kerry en die is zeker de moeite waard.

IERLAND9_resize

IERLAND11_resize

Onze mooie B&B in Killarney.

IERLAND12_resize

De eerste week van de vakantie was voorbijgevlogen………

2 Replies to “Uitwaaien in Ierland (1)”

  1. What a nice vacation. Lucky you!!!!!!!! In October I will fly via Dublin to Holland.
    Will stay till the 4th of December. Still remember my awsom vacation last year with you all in Dubai. Love Tante Yvonne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.