Weekend kamperen Musandam (Oman)

Weekend kamperen Musandam (Oman)

Het extra lange weekend was voor mij niet zo lekker begonnen. Weer de schouder uit de kom! Wat wel prettig is om te ervaren is dat de gezondheidszorg hier heel erg goed is geregeld. De duikschool had de ambulance al gebeld en bij aankomst op het strand stond deze klaar. Op het moment dat ik uit de boot wilde stappen schoot hij weer terug. Voor de zekerheid toch even langs de eerste hulp om alles door een orthopeed na te laten kijken. De bestuurder was een politie agent en de arts een Filippino. Hier in de UAE bestaat een groot deel van het personeel in ziekenhuizen uit Filippino’s. Alhoewel mijn moeder mij nooit Tagalog heeft geleerd, versta ik toch redelijk wat Filippijns, echter niet genoeg om een gesprek goed te kunnen volgen. Dit laatste vind ik toch erg jammer, zeker aangezien hier in de UAE een zeer grote Filippijnse gemeenschap is. Bij aankomst in het ziekenhuis in Khor Fakkan, moest ik perse in een rolstoel. Direct een identiteitscontrole, standaard controles als bloeddruk en temperatuur en dan wachten voor de arts in de wachtkamer. Dit was een zeer aparte ervaring. Het was een gescheiden mannen en vrouwen wachtkamer. In de wachtkamer zaten een zestal zeer zwaar gesluierde vrouwen. Alle vrouwen staarden mij aan, want ik viel enorm uit de toon. Ik had namelijk mijn wetsuit nog aan en rook uiteraard een beetje naar de zee. Al snel werd ik geholpen en uit het gesprek met de arts blijkt er een nieuwe operatie mogelijk te zijn voor het terugkerende probleem waar ik last van heb. Toch maar even uitzoeken als we wat meer tijd hebben. En al deze hulp en goede advies was geheel gratis! De ambulance heeft me zelfs teruggebracht naar de duikschool.

31 Musandam mrt08_resize

De volgende dag zijn Cor en ik vertrokken naar Musandam. Dit is een deel van Oman, helemaal omgeven door de UAE. Na het off-road boek bestudeerd te hebben, hadden we een route uitgezocht en een kampeerplaats. We gingen kamperen in enige afgelegen baaitje dat je met de auto kunt bereiken. Het was een zeer bijzondere plek. Aangezien het weekend was, waren we niet de enigen die het plan hadden opgevat. Toch was het nog steeds erg idyllisch en voor Europese begrippen erg rustig voor een kampeerplek. Druk wil zeggen een tent of tien verspreidt over het strand. ‘s Avonds heerlijk ge-BBQ; genoten van het prachtige licht van de volle maan (we hebben nog nooit zo veel licht ‘s nachts gezien, hadden geen lamp nodig om elkaar goed te kunnen zien); heeft Cor zich verbaasd over de lichtgevende zee door het plankton (ik kende het fenomeen van Vlieland) en de avond afgesloten met een paar afleveringen van 24. Het uitzicht vanaf de tent was erg mooi, een vlakke zee, die af en toe werd opgeschrikt door een school springende, vliegende vissen. Je zag de vogels boven deze school vliegen om een zwakke vis te vangen.

14 Musandam mrt08_resize

De volgende ochtend een duik genomen in zee en de spullen weer ingepakt om verder Musandam in te rijden. Wat goed was om te zien, dat iedereen zijn rommel weer opruimde en nog een extra vuilniszak met troep van anderen vulden. De stranden van Oman zijn altijd goed verzorgd, er zijn bijvoorbeeld watertanks beschikbaar met vers zoet water, en een container voor het afval. Op stranden die je via gewone geasfalteerde wegen kunt bereiken, zijn toiletfaciliteiten, die ook nog schoon zijn!

35 Musandam mrt08_resize

Erg jammer is dat je maar een mogelijkheid hebt om dit deel van Oman binnen te komen. Er zijn meerdere grensposten, hier kunnen echter alleen paspoorthouders van de golfstaten doorheen. Musandam is erg ruig, afgelegen en dan is het heel bijzonder om te zien dat er toch nog nederzettingen zijn, en delen waar het redelijk groen is!

44 Musandam mrt08_resize

63 Musandam mrt08_resize

De volgende off-road trips staan alweer gepland. 2e Weekend van april met de Nederlandse vereniging naar Khutwa (Oman); het weekend erna met ons bezoek Jessica en Ilse en begin mei met Naomy die ons komt opzoeken.

In totaal hebben we zo’n 100km onverharde weg gehad met af en toe zeer pittige beklimmingen en afdalingen. Volgend weekend op de vrijdag weer duiken (met mijn nieuwe duikuitrusting); Cor gaat waarschijnlijk weer fietsen en op de zaterdag gaan we mijn verjaardag vieren bij de World Cup Dubai (paardenraces)!

Het weekend was heerlijk en door dit soort uitstapjes, heb je elk weekend weer het gevoel dat het vakantie is, wat een traktatie!

62 Musandam mrt08_resize

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.