Kamelen races

Kamelen races

Eind oktober voor het eerst in 5 jaar naar kamelen races geweest. Vlakbij ons is een race track, maar op de een of andere manier was het er nooit van gekomen om er heen te gaan. De races zijn namelijk altijd door de week en erg vroeg in de ochtend van 6-8. In de winter soms ook in de namiddag. Dus nu eindelijk een keer besloten de wekker vroeg te zetten en erheen te gaan. En het past precies, vroeg op naar de kamelen en toch om 8.30 op het werk zijn, Cor brengt Babette altijd naar de crèche dus dat was geen probleem. De races zelf zijn eigenlijk een beetje saai. Bijna geen publiek en op de kamelen zitten tijdens de race nu kleine robotjes. Er rijden meer auto’s mee met de kamelen naast de baan, dan er kamelen rennen. Best apart om te zien. Maar toch is er een groot publiek voor. Er is een tv-zender die in de wintermaanden non-stop kamelen races uitzendt uit de regio.

CAMEL1_resize

Veel leuker vind ik het om te kijken naar de kamelen zelf en hun trainers als die zich klaar maken voor de race of de kamelen laten uitlopen. En een lokaal evenement als stierenvechten in Furjairah spreek mij persoonlijk meer aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.