Roadtrip Oman

Roadtrip Oman

Het lange Eid weekend (offerfeest) zijn we met Hans & Priscilla een lang weekend naar Oman geweest. Cor had 4 dagen vrij en Hans en ik hebben beide nog de zondag erbij genomen, zodat we 3 nachten op pad konden. Helaas konden Linda en Ward niet mee, vanwege Linda haar rug. Donderdag ochtend vroeg vertrokken en om 5 uur zaten we in de auto. Velen gaan er altijd met dit weekend op uit en dan is het altijd extra druk bij de grens. We hadden heel veel geluk en om 10 uur waren we al in Muscat. Muscat hebben we helemaal links laten liggen en via Wadi Dayqah & As Suwayh naar onze eerste kampeer plek gereden. De wadi’s waren prachtig, veel water was er nog aanwezig en alles voor hier heel erg groen af en toe nog een stuwmeer in de bergen. Regelmatig gestopt om door de wadi te wandelen en om te kunnen genieten van de vergezichten. Oman is en blijft een fantastisch land om door te reizen.

ROADTRIP1_resize

ROADTRIP2_resize

ROADTRIP4_resize

De eerste kampeerplek weer gestaan op het Salmah Plateau, waar Cor en ik 4 jaar terug ook hadden gekampeerd. De weg naar boven was nog steeds erg steil en boven op het plateau waren we de enige kampeerders. De plek is nog net zo mooi als 4 jaar terug, de snelweg langs de kust van Muscat naar Sur was nu wel helemaal af. Heerlijk een BBQ gehad en Babette viel zo in slaap in haar buggy. Het was heel bijzonder om er weer te slapen, omdat we de enige waren en het bijna volle maan was. De volle maan gaf zo veel licht ‘s nachts, dat ik zelfs een keertje dacht in de nacht toen ik wakker werd dat het licht nog aan was. ‘s Nachts schrok Babette helaas wel wakker van het geklepper van de tent en wilde ze alleen maar slapen tussen Cor en mij in, dit ging wel goed. Na een relaxed ontbijt en aanwezigheid van vele gieren doorgereden. Doordat we door vele kleine dorpjes reden tijdens het offerfeest, zagen we heel veel ingewanden langs de weg liggen en 1x zelfs oudere kinderen een dier villen. Dit stinkt allemaal enorm met de warmte, dus altijd snel weer doorrijden en niet in de buurt van dit soort plekken stoppen. We hadden bij onze terugtocht naar de kust vanaf het plateau prachtig uitzicht op de kust en de canyon, het plateau ligt op zo’n 1500m hoogte.

Via Wadi Tiwi naar Sur en Ras al Jinz gereden, waar we hoopten de schildpadden te zien. Het leek beter geregeld te zijn, maar we hebben precies dezelfde teleurstelling gehad als een paar jaar terug. Sommige nationaliteiten hebben absoluut geen respect voor dieren lieten de schildpadden niet met rust. Wederom weer weggelopen. We sliepen wel de 2e nacht in een hotel en hebben ons wel heerlijk kunnen opfrissen en kunnen douchen. Na een nacht wildkamperen zonder douche en toilet, waardeer je een beetje stromend water in een douche heel erg :).

In Sur wilden we graag boodschappen doen bij een grotere supermarkt om ‘s avonds weer te kunnen BBQ-en. Helaas was alles dicht en hebben we bij een heel klein winkeltje onderweg wat bij elkaar geschraapt en heeft Cor nog een lekker pasta gekookt op het kampvuur ‘s avonds. Nog heel even Wahiba Sands ingereden om het gevoel van de woestijn te krijgen. Jammer genoeg niet echt de woestijn in geweest, omdat we daar niet de tijd voor hadden. We wilden namelijk kamperen boven op het Jebel al Akhdar massief op het Sayq plateau en dit ligt zelfs hoger dan het Salmah plateau, namelijk 2000m. We hadden het met de eerste kampeernacht al fris en waren benieuwd wat ons nu te wachten stond. Gelukkig viel het allemaal mee. De kampeerplek die we in gedachten hadden en aangeraden was in ons off-road boek was een tegenvaller en snel moesten we laat in de middag nog een ander plekje zoeken. Dit viel niet mee, omdat elk vlak stukje bebouwd was met huizen of als groente tuin in gebruik was. Toch nog redelijk snel vonden hadden Hans & Cor een plekje. En wat was het een mooi plekje, heel beschut, dus geen wind en verstopt. De co√∂rdinaten opgeslagen in onze telefoon, zodat we weer een keertje terug kunnen.

ROADTRIP3_resize

De laatste dag nog een beetje rondgekeken op het plateau en nog naar een dorpje gelopen. Een prachtig vervallen, verlaten dorpje  op de bergwand in Wadi Bani Habib. Heel mooi lag het erbij. Heel lang hebben we niet rond kunnen lopen, want we hadden nog een lange terug weg te gaan naar Dubai.

Het was een super weekend en voor herhaling vatbaar!

2 Replies to “Roadtrip Oman”

 1. Dear Engelien en Cor,
  heerlijke fotoos, ik heb weer genoten van jullie trip naar Oman. Prachtige wereld, geniet met Babette want de jaren vliegen.

  Zoals je weet zit ik 7 weken in Holland. Morgen ga ik met een bus reis naar Berlijn voor 5 dagen. Ze zeggen, dat het een prachtige stad is.

  4 December vlieg ik weer terug naar Amerika.

  Deze tijd denk ik altijd speciaal aan jullie, wat was het een fijne tijd bij jullie vorig jaar.

  Voor nu liefs voor jullie drietjes, Tante Yvonne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.