Kindercamping

Kindercamping

Afgelopen weekend gaan kamperen met een aantal families die allemaal 2-jarige kinderen hebben. De kinderen liggen qua leeftijd heel dicht bij elkaar (7 aug, 17 aug, 31 aug, 12 sept, 17 sept en eentje in oktober). Lena een vriendin van me had het initiatief genomen. Zij zit in heel veel peuter clubjes en kent zo vele families. In totaal met 8 auto’s op pad en de woestijn in gegaan. Van de groep een aantal koppels die nog nooit hadden gekampeerd en/of in de woestijn gereden. Het was super gezellig, de woestijn is voor kinderen een grote zandbak en geef ze een schep, emmer, en nog ander speelgoed en ze hebben het erg naar hun zin. In de middag verzameld en voor zonsondergang de tenten opgezet en ‘s avonds BBQ-en en bij het kampvuur gezeten. Ron een van de vaders had een kleine gitaar mee en zong kinderliedjes die de kleintjes leuk vonden. Babette hield het lang vol die avond en samen met haar maatje Seth ging ze pas om 23.00 naar bed, helemaal voldaan, uitgeput en opgewonden dat ze weer in een tent mocht slapen.

Seth en Babette helpen Lena & Colin de tent opzetten.

KIDS3_resize

Rollen bollen in het zand, op een gegeven moment lagen ze in het zand op hun rug met hun benen te trappelen. Het zand zat werkelijk echt overal :)!

Nadat de kleintjes naar bed waren nog genoten van de prachtige sterrenhemel. Er waren zo enorm veel sterren te zien, omdat het net nieuwe maan was en dus heel erg donker. De lichtstreep op de onderste foto is een overvliegend vliegtuig. Met dank aan Ron voor onderstaande foto en andere avond foto’s! Ik had mijn statief niet meegenomen, hij wel en heeft deze foto van onze tent en auto met de sterren gemaakt.

Wij hadden nog redelijk uitgeslapen en werden rond 8 uur wakker. Vele andere waren al opgestaan met de kinderen met zonsopgang. We wilden net gaan ontbijten toen een aantal mannen hadden besloten nog even door de woestijn de rijden, Cor moest natuurlijk mee :). De dames bleven achter met de peuters die zich weer goed vermaakten in de zandbak en in de tenten.

KIDS2_resize

KIDS1_resize

Nadat de mannen terug waren van het rijden, snel de auto weer ingepakt en richting Dubai gereden. Een paar families moesten op tijd thuis zijn, het ontbijt hebben we thuis dan maar voortgezet :). Het weekend was weer voorbij gevlogen en de volgende ‘kindercamping’ staat gepland voor midden december.

One Reply to “Kindercamping”

  1. Het lijkt wel een droom, om nu nog zo in de natuur te kunnen vertoeven, temeer nu het hier koud en nat is.
    Babette is een super schatje zoals ze op sommige fotos
    kijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.