Een middag en een ochtend in de woestijn

Een middag en een ochtend in de woestijn

Het afgelopen weekend heerlijk in de woestijn doorgebracht. De vrijdag een mooie tocht gemaakt, genoten van het heerlijke weer en bijgekletst met Hans & Priscilla en Babette vermaakte zich fijn met een schep en een bakje. Onderweg nog bij een berg naar lokale jongens wezen kijken die flink aan het stunten waren met allemaal opgevoerde/aangepaste auto’s om maar zo hoog mogelijk op een duin te kunnen komen. De dag in de woestijn afgesloten met een mooie zonsondergang die we vanaf een duin hebben bekeken.

ECB_0114_resize

ECB_0136_resize

DESERT_resize

ECB_0158_resize

ECB_0183_resize

ECB_0194_resize

‘s Avonds nog heerlijk bijgekomen van de heerlijke dag buiten bij Hans & Priscilla met een hapje en een drankje. We hebben het niet al te laat gemaakt, want Priscilla en ik zouden om 5.30 afspreken om op tijd in de woestijn te zijn voor de zonsopgang.

ECB_0198a_resize

Toen de wekker om 4.30 ging, was het toch wel erg vroeg (!). Maar ja, we gingen voor een goed doel opstaan en hoopten op een mooie zonsopgang in de woestijn en ik hoopte op mooie foto’s van oryxen en gazelles.  Ik was al een paar keer meer in dit deel van de woestijn geweest wat een reservaat is, maar alleen in de zomer wanneer het erg warm is. Dus niet de ideale tijd om mooie foto’s te kunnen maken. Jammer genoeg geen wolken deze ochtend, maar toch genoten van de mooie kleuren in de ochtend.

IMG_2789_resize

Een mooie profiel foto van mij gemaakt door Priscilla met de prachtige rode lucht voordat de zon op komt.

ECB_0208_resize

ECB_0223_resize

ECB_0230_resize

ECB_0236_resize

ECB_0260_resize

ECB_0262_resize

Het licht in de vroege ochtend (en ook laat op de middag) is altijd zo mooi zacht! De oryxen die een prachtige witte kleur hebben, krijgen dan in het vroege zonlicht een mooie gele gloed.

ECB_0275_resize

ECB_0279_resize

ECB_0280_resize

ECB_0290_resize

Het was voor Dubai begrippen koud en ik was blij dat ik een fleece trui had meegenomen en dichte schoenen had aangedaan. Priscilla was een beetje aan het koukleumen in haar t-shirt, maar had gelukkig nog een deken in de auto liggen.

ECB_0291a_resize

ECB_0311_resize

ECB_0319_resize

Oryxen zijn niet zo heel schuw en makkelijk te vinden bij de voederplekken. De gazelles daarentegen zijn wel schuw en rennen gelijk weg als ze je zien. Maar toch zijn ze wel een beetje nieuwsgierig zoals uit onderstaande foto goed te zien is. De 3 waren weggerend, maar hielden ons toch goed in de gaten :)!

ECB_0328_resize

ECB_0339_resize

ECB_0350_resize

Aan het einde van de dag toch nog reptielen gezien, want daarvoor was het weer eigenlijk te koud. 1x een ‘spiny tailed lizzard’ of te wel een doornstaartagame gezien en een slang. Leuk om gezien te hebben, maar de foto’s vielen een beetje tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.