Sri Lanka (1) – Kandy, Nuwara Eliya en Ella

Sri Lanka (1) – Kandy, Nuwara Eliya en Ella

Afgelopen januari 2 geweldige weken in Sri Lanka gehad. Vorig jaar waren we ook in januari 2 weken weggeweest naar Zuid-Afrika en deze periode was eigenlijk wel heel erg goed bevallen. Nu wel bewust voor een kortere vlucht gekozen, want 10 uur vliegen met een peuter is toch een beetje lang. Zeker omdat we de afgelopen tijd ook wat vaker naar Nederland waren gevlogen omdat Hildegard ziek is. Sri Lanka is vanaf Dubai maar 4 uur vliegen. We hadden een rondreis geboekt met een paar stops in het binnenland en de tweede week veel rust ingebouwd met 4 nachten aan het strand. De eerste stop was Kandy, op zo’n 3 uur rijden van Colombo. Het reistempo ligt heel erg laag, omdat de wegen smal zijn, snelwegen niet echt bestaan en alle het verkeer van dezelfde weg gebruikt maakt. In Kandy zijn we naar een bekend Olifanten weeshuis geweest in Pinnawala. Hier worden olifanten opgevangen die door de oorlog en uitbreiding van landbouwgrond hun kuddes zijn kwijtgeraakt. Het is ook perfect ingericht voor toeristen, maar wel leuk om te zien en de olifanten genieten van het dagelijkse bad in de rivier. Hier kan je echt heel erg lang naar kijken.

ECB_0710_resize

ECB_0716_resize

ECB_0749_resize

ECB_0765_resize

ECB_0769_resize

ECB_0780_resize

ECB_0794_resize

ECB_0807_resize

Na de olifanten een middag in het grote park in Kandy doorgebracht. Fijn gewandeld, ongegeneerd naar mensen gekeken en alle mooie groene kleuren tot ons genomen. Kandy staat verder nog bekend om de ‘tempel of tooth’ een belangrijke tempel voor de boeddhisten.

ECB_0858_resize

Kandy_resize

Babette Kandy_resize

Monniken aan het bidden in de ‘Temple of Tooth’.

ECB_0925_resize

Na Kandy doorgereisd naar Nuwara Eliya, een mooie rit door de bergen met altijd mooie vergezichten en heel veel thee plantages onderweg. Wat me opvalt ten opzichte van India is dat Sri Lanka heel veel schoner is, in elk geval het deel van India waar ik geweest ben.

ECB_0990_resize

ECB_0996_resize

ECB_1004_resize

Nuwara Elya_resize

De reden om in Nuwara Eliya te stoppen is vanwege het Nationale Park ‘Horton Plains’. Een mooi natuurgebied op bijna 2000m hoogte. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt naar wat ze ‘World’s End’ noemen. Een grote klif, waarbij het lijkt alsof het het einde van de wereld is. Je moet vroeg vertrekken en om 7uur  met de wandeling beginnen, anders is er niets van het uitzicht te zien en de klif van 900m diepte en bijbehorende vergezichten, omdat standaard elke dag de mist optrekt. Het was erg koud, helaas moesten we bij aankomst in het park rechtsomkeer maken omdat we onze portemonnee in het hotel hadden laten liggen. Daarna toch besloten om weer terug te gaan. Helaas te laat voor het mooie uitzicht, de mist was er al, maar toch genoten van de mooie wandeling.

ECB_1027_resize

ECB_1041_resize

Hike_resize

ECB_1054_resize

ECB_1066_resize

Aan het einde van de wandeling was een erg mooie waterval, waar we mooi even konden uitrusten.

ECB_1089_resize

Vanaf Nuwara Eliya zijn we met de trein naar Ella gereisd. Onze chauffeur Indika had ons afgezet en reisde ons achterna met de auto. Het was een prachtige treinrit door de thee plantages in de bergen, veel watervallen onderweg en heel veel mooie vergezichten. Het  was 3 uur genieten en zeker aan te raden om te doen.

ECB_1124_resize

ECB_1129_resize

ECB_1144_resize

Train_resize

ECB_1149_resize

ECB_1165_resize

ECB_1169_resize

ECB_1166_resize

ECB_1196_resize

ECB_1236_resize

ECB_1241_resize

In Ella hadden we een heerlijk guesthouse, waar we de beste curry’s in Sri Lanka hebben gegeten. Ze waren heel gastvrij en heel kind vriendelijk. Eten voor Babette moesten we met de kok overleggen en het werd zo klaargemaakt op het gewenste tijdstip. 2 dagen chillen, genieten van weer een uitzicht en Babette heeft nog lekker geslapen in de hangmat. We waren zo aan het relaxen dat we niet eens meer gewandeld hebben in Ella.

ECB_1252_resize

ECB_1262_resize

ECB_1348_resize

ECB_1322_resize

20130116-ECB_1319_resize

One Reply to “Sri Lanka (1) – Kandy, Nuwara Eliya en Ella”

 1. Dear Engelien and Cor and Babette,
  wat een prachtige vacantie hebben jullie weer mogen maken.
  Babette wordt al een heel meisje.
  Ik zelf ben weer 2 maanden op Aruba. Heerlijk, vooral nu er een blizzard is waar ik woon aan de Oostkust.

  Hoe is het mogelijk dat Tante Hildegard nog steeds bij ons is. Kan nu niet meer lang duren.

  Geniet van het leven, het gaat te snel, liefs en een warm huggie van tante Yvonne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.