Dagtocht Khutwa

Dagtocht Khutwa

Op vrijdag 11 april was het weer tijd voor de jaarlijkse toertocht. Normaal gaat de nederlandse vereniging elk seizoen de bergen in en wordt Wadi Bih aangedaan. Helaas zijn er problemen met de grenspost met Oman en is er dit jaar naar een alternatief gezocht. Op vrijdag verzamelden de meeste auto’s zich in voor de Dragon Mart om 7.30, waarna we in colonne naar het Hatta Fort hotel zijn gereden. Hier hebben de laatste auto’s zich bij de groep aangesloten.

We zijn met een groep van 16 auto’s via een binnendoorweg naar Khutwa gereden. Onderweg nog een paar keer gestopt om van het mooie uitzicht te genieten. Onder andere aan het einde van de kloof die uiteindelijk bij de Ray Pools eindigd. Hier zijn we begin maart met zijn tweetjes geweest. Zie Ray

DSC01779_resize

DSC01797_resize

Via nieuwe geasfalteerde wegen hebben wij de tocht voortgezet naar Khutwa. Khutwa is een kleine oasis in Oman. Je parkeert de auto voor het dorp en kan dan door de oase lopen. Aan het einde van het pad kom je bij een kloof die behoorlijk diep is. Khutwa was gelijk de luchstop, dus hier hebben we heerlijk gelunched in de schaduw genietend van het uitzicht. De bewoners van de oase leven van alles dat door henzelf verbouwd wordt: dadels, bananen, mango’s, citroenen, sla en nog veel meer.

DSC01796_resize

DSC01784_resize

Na de lunch zijn we op weg gegaan naar het tweede gravel stuk van de route. Dit was een verborgen poeltje achter de Khutwa oase, waar je alleen via een doodlopende weg kon komen.

Het was jammergenoeg niet de off-road tocht die we dachten te krijgen. In verhouding heel veel geasfalteerde wegen. De dag was wel geslaagd, hebben lekker van het zonnetje genoten en nieuwe mensen leren kennen. De avond hebben we afgesloten met een lekker wijntje, bitterballen, kaassoufles, frikandellen en frieten bij Tom & Marit. Cor heeft met Tom in het bestuur van UniPartners gezeten. Wat is de wereld toch klein. Tom & Marit zijn per half februari naar Dubai verhuisd en wonen in een prachtige villa op de palm. We hebben heerlijk genoten van de zee voor hun huis en van hun eigen zwembad.

DSC01810_resize

DSC01814_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.