Sri Lanka (2): Tissamara (Yala Nationaal Park), Tangalle en Colombo

Sri Lanka (2): Tissamara (Yala Nationaal Park), Tangalle en Colombo

Vanaf Ella zijn we doorgereisd naar Tissamara, met als een doel, Yala Nationaal Park bezoeken. Dit is een van de grootste parken in Sri Lanka en staat bekend om de vele vogels, waterpartijen en luipaarden. Verder nog heel veel ander wild (herten, pauwen, krokodillen, varanen, apen etc). Vroeg opgestaan, zodat we met zonsopgang het park binnengingen. Babette vond het allemaal maar spannend en vond het fijn dat ze veilig in haar pyjama kon blijven zitten in de auto.

ECB_1426_resize

ECB_1428_resize

Birds_resize

ECB_1459_resize

Een park ranger ging met ons mee, en op een gegeven moment gaf hij aan bij de chauffeur dat hij een stukje terug moest rijden. Hij had namelijk de herten gehoord en die waarschuwden elkaar voor een prooidier en dat kan alleen het luipaard zijn. Wij hoopten natuurlijk een luipaard tegen te komen, maar weten van onze trip naar Afrika dat het wel heel bijzonder is als je deze ziet. Ze slapen namelijk heel veel en hangen in een boom. En op een gegeven moment, na een paar minuten stil te hebben gestaan en alleen het geluid van de wildernis te horen, zagen we een luipaard het bos uitwandelen. Heel bijzonder was dit en we begrepen later dat wij een van de twee auto’s waren die een luipaard hadden gezien.

ECB_1496_resize

ECB_1501_resize

ECB_1505_resize

ECB_1531_resize

Tree_resize

ECB_1638_resize

ECB_1655_resize

ECB_1670_resize

Het bezoek aan Yala was erg geslaagd en het park kan zeker wedijveren met de wildparken in Afrika. Na Tissamara zijn we doorgereisd naar Tangalle. Hier bleven we 4 nachten en sliepen we in een Cabana. Op loopafstand van het strand, een gezellige ‘hut’ met stromend, warm en koud water, toilet en douche, elektriciteit en de zeewind voor een afkoelend briesje ‘s nachts. Hier hebben we echt onthaast. Babette heeft uren in het zand gespeeld, op de schommel gezeten en hebben we werkelijk niets gedaan. Hier kom je om te genieten van het weer en mooie strand.

ECB_1717_resize

Beach_resize

ECB_1753_resize

Onze accommodatie voor 4 nachten, erg sfeervol!

Beer_resize

Een dag gedurende de gehele vakantie alleen maar regen gehad en dit was alleen de avond. Helemaal niet vervelend en leverde dramatische luchten op.

ECB_1891_resize

ECB_1990_resize

Op het strand bij de Cabana waar we sliepen, waren een paar eenvoudige strandtentjes waar je wat te drinken kon halen en eten bestellen. Bij allen hebben ze uiteraard de ‘catch of the day’ en hebben we verse calamaris geprobeerd. Hij was zo smaakvol, dat we deze twee dagen achter elkaar hebben besteld. Waarschijnlijk wil je niet weten hoe de keuken eruit zag en de pan waarin het bereid is ;). Ziek zijn we er niet van geworden.

ECB_2038_resize

ECB_2063_resize

Beach Tree_resize

De laatste reisdag in Sri Lanka van Tangalle naar Colombo moesten we vroeg op. We wilden namelijk onderweg nog een stop maken in Galle. En dit was ook het tijdstip waarop de zon opkomt. Een prachtige zonsopgang als bonus gekregen die ochtend voor het vroege opstaan.

ECB_2148_resize

ECB_2155_resize

De weg van Tangalle naar Galle volgt de kust van Sri Lanka die heel hard was getroffen door de Tsunami van 2006. Alle plaatsjes liggen ongeveer op zeeniveau en heel goed kan je voorstellen wat voor impact die tsunami heeft gehad. Veel vissers zagen we onderweg met hun bootjes in de zee en hun handel verkopen langs de weg.

ECB_2167_resize

Een traditionele manier van vissen is op palen. De visser klimt op een paal en wacht tot het hoogwater is, gooit zijn lijntje uit en hoopt snel beet te hebben. Mooi om te zien dat deze lokale specifieke methode nog steeds wordt toegepast. In Galle hebben we het fort bekeken en zie je veel Nederlandse invloeden van de VOC-tijd.

Galle1_resize

ECB_2169_resize

ECB_2175_resize

ECB_2180_resize

ECB_2189_resize

In Galle kwamen we onderstaand bruidspaar nog tegen.

ECB_2220_resize

Galle2_resize

In Colombo hadden we ons getrakteerd op het Galle Face Hotel, een oud koloniaal hotel van eind 19e eeuw. Erg sfeervol en het lag prachtig aan zee in Colombo. In Colombo zelf is er niet veel te zien en zijn we blijven slapen omdat het praktisch is, omdat het vliegveld er ligt. We hadden een volle dag en zijn naar de oude wijk geweest waar alle markten zijn. Het was erg leuk om hierdoor te lopen. Op een gegeven moment maar weggegaan, omdat het zo enorm druk was, en heel veel mensen Babette erg interessant vonden in haar buggy en haar stevig in haar wangen knepen, en ze is niet eens blond.

ECB_2352_resize

ECB_2359_resize

ECB_2365_resize

ECB_2416_resize

ECB_2417_resize

Colombo1_resize

ECB_2425_resize

ECB_2429_resize

ECB_2432_resize

Colombo2_resize

ECB_2455_resize

ECB_2464_resize

ECB_2499_resize

We hadden nog een prachtige zonsondergang tijdens onze laatste avond in Sri Lanka. Een heerlijke vakantie was het weer en kleine kinderen kan je makkelijk meenemen. Zeker een aanrader!

ECB_2543_resize

20130124-ECB_2575_resize

ECB_2614_resize

20130124-ECB_2626_resize

One Reply to “Sri Lanka (2): Tissamara (Yala Nationaal Park), Tangalle en Colombo”

  1. Prachtig, die fotos met tegenlicht. Bijzondere natuur
    heel exotisch. Je zou zo een reis boeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.