Bezoek: Jessica & Ilse

Bezoek: Jessica & Ilse

Alweer een week geleden zijn Jessica & Ilse een weekje bij ons op bezoek geweest in Dubai. Ik had een dag vrij genomen om met de dames op stap te gaan en Bur Dubai en Deira te bezoeken (oude Dubai rondom de Creek). Hier vind je nog kleine straatjes en diverse souq’s (kruiden souq, stoffen souq en de goud souq). Het was een hele relaxte dag, lekker op een terrasje gezeten en nog een uurtje op de creek gevaren met een Abra. Aan het einde van de dag nog een stop gemaakt in het Antique museum, waarin je tal van lokale souvenirs kunt kopen. Jessica is hier helemaal los gegaan met sjaaltjes. Je kan er de meest geweldige pashmina’s vinden. De verkoper liet ons nog een hele dure versie zien uit Afganistan gemaakt van haren van geitensikjes. Deze kosten dan ook 5000 dirham (grofweg 900 euro). De sjaal was erg zacht, maar ja 900 euro voor een sjaal, toch een beetje veel. De rest van de week hebben ze de standaard uitstapjes gemaakt (strand, moskee, waterpark, malls, ontbijt in de Burj al Arab en woestijntocht).

DSC01822_resize

DSC01820_resize

Van Jessica en Ilse hebben we leuke cadeautjes gekregen om met name van ons heerlijke bad te kunnen genieten. Wat voor mij toch wel de grootste verassing was, was een doos die Jessica had meegenomen uit Nederland. Dit bleek een doos gevuld met lekkere nederlandse hapjes en leesblaadjes. De verassingsdoos heb ik gekregen van mijn oud-collega’s uit Utrecht. Superbedankt!

DSC01823_resize

Het weekend zijn we op de vrijdag naar Musandam (Oman) gegaan. Cor bleef in Dubai om te kunnen fietsen. Weer vroeg op om op tijd in Khasab te zijn, voor de grensovergang moet je voor de zekerheid een uur uittrekken, en dit bleken we echt nodig te hebben. Precies op tijd waren we bij de boot. De dag heerlijk doorgebracht op een dhow (lokale boot). Lekker eten, zonnen en af en toe snorkelen. Na de lunch het overgebleven eten aan de vissen gevoerd en ze lusten van alles (hummous, kip en met name brood en banaan). Het brood en banaan eten ze zo uit je handen.

DSC01825_resize

DSC01837_resize

De laatste dag van hun vakantie hebben we met zijn viertjes een off-road tocht gemaakt. We hebben 2 tochten aan elkaar geplakt (wadi Asimah en wadi Sidr/Sana). De eerste tocht was super. Volgens de routebeschrijving waren er 2 lastige stukken. De eerste hindernis was een smalle doorgang, waarvan je zou denken dat je er niet langs kunt, want daarna lijkt de weg helemaal niet begaanbaar. Volgens het boekje moet je hier rustig doorheen rijden en dan komt het vanzelf goed. Voor de zekerheid eerst maar uitgestapt en de route te voet verkend en verderop zag het er weer beter uit. In de wadi, was ook nog een kleine oase die in gebruik was. Je zag goed dat er tomaten en peper werden verbouwd. Het tweede stuk was een stuk van de wadi waar enorm veel grote stenen lagen, waardoor je je eigen ideale pad moest uitstippelen.

DSC01838_resize

DSC01839_resize

Super gewoon. Jammer alleen was, dat er die dag een zandstorm was. Dit veroorzaakt de grauwe waas die op de foto’s zichtbaar is. De tweede wadi was ook erg mooi, eerst een zeer steile beklimming bergop, vanwaar je een prachtig uitzicht zou moeten hebben op de Indische Oceaan. Maar ja, het zand. We hebben dus geen zee gegezien. Wel heerlijk op grote hoogte een lunchstop gehouden en langzaam weer naar Dubai gereden. Bij deze tocht was heel duidelijk zichtbaar dat in de Emiraten steeds meer geasfalteerd wordt. ‘s Avonds nog heerlijk thuis gegeten, waarna we de dames weer op het vliegtuig hebben gezet. Jessica & Ilse, ik vond het superleuk dat jullie een bezoek aan Dubai hebben gebracht.

DSC01849_resize

DSC01844_resize

Inmiddels is Martijn gearriveerd (blijft ruim en week) en donderdag komen Naomy (blijft ook ruim een week) en Theo (1 dag). Theo is een collega van mij uit Amsterdam en is op doorreis vanuit Afghanistan en komt een dagje langs. Kortom veel bezoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.