Ameland & Utrecht

Ameland & Utrecht

In April voor 10 dagen naar Nederland geweest voor twee familie bijeenkomsten. Eentje met Cor zijn familie die al een half jaar geleden was gepland. Het was namelijk al 5,5 jaar geleden dat Cor tegelijk met zijn twee broers en zijn ouders bij elkaar waren. Dit omdat wij toen naar Dubai zijn vertrokken en Marco zijn oudste broer al bijna 15 jaar op de Nederlandse Antillen woont, en Arnold een aantal jaren in Engeland heeft gewoond. Deze internationale woonplekken helpen natuurlijk niet! En een ander weekend was gepland om met mijn familie bij elkaar te zijn om de as uit te strooien van onze lieve Hildegard. Eerst zijn we naar Leeuwarden gegaan bij Alex geslapen en in Holwerd verzameld om de boot naar Ameland te nemen. Babette was duidelijk wat ouder geworden, en kon nu echt mee spelen met de grotere kinderen en die namen haar ook heerlijk op sleeptouw overal heen.

ECB_3541

ECB_3529

Trotse Opa Alex met zijn 3 kleinste kleinkinderen.

Op Ameland was het heerlijk winter / voorjaarsweer. Prachtige blauwe luchten en zodra je uit de wind in het zonnetje zat erg aangenaam. Cor en ik waren zelfs nog een beetje verbrand in het gezicht ;). De Hollandse zon waren we helemaal niet meer gewend.

ECB_3542

ECB_3548

ECB_3555

ECB_3562

ECB_3577

ECB_3583

ECB_3585

ECB_3587

NL7_resize

Carlotta en Babette hadden elkaar helemaal gevonden, erg leuk om te zien.

Onder het uitzicht voor een voor ons bijzondere plek op Ameland.

NL8_resize

ECB_3642

s’ Middags lekker naar het strand geweest en van het zonnetje genoten. Je kan duidelijk zien op de foto’s welk kindje niet in Nederland woont!

ECB_3655

Camilla en Nina gingen helemaal los in de zee die volgens mij nog erg koud was!

NL9_resize

Na een hele dag buiten te hebben doorgebracht met zijn allen bij de lokale Italiaan in Nes gegeten en op ons gemak terug gewandeld en genoten van de mooie zonsondergang.

ECB_3660

ECB_3663

ECB_3669

De zondag de groep opgesplitst. De dames en jongste kinderen gingen fietsen. We hebben een prachtige fietstocht gemaakt van Nes via de duinen naar de vuurturen in Ballum, we vlogen erheen. Dit hebben we geweten op de terugtocht met 12km wind tegen. Na de fietstocht verzameld in het bos met de groep die voor strand/wandelen had gekozen. Iedereen had een heerlijke dag gehad.

ECB_3671

NL10_resize

ECB_3674

ECB_3677

ECB_3688

ECB_3694

Na terugkomst in Leeuwarden is Cor doorgereisd naar Eindhoven waar hij de gehele week op kantoor werkte. Handig om de contacten bij Philips Eindhoven nu in persoon te ontmoeten en om wat vakantie dagen uit te sparen.

Nadat ik vanuit Leeuwarden naar Rotterdam ben gereden een stop in Utrecht gehad, zodat ik samen met Ines en de kinderen kon lunchen en ‘s middags naar het Nijntje museum konden gaan. Het museum stelt niet veel voor, ze kunnen er veel meer van maken. Toch nog ons prima vermaakt voor een uurtje en fijn op en neer gefietst naar de binnenstad met Carlotta en Babette in de bakfiets. het laatste vond Babette natuurlijk geweldig. Een paar fijne dagen met de Tempelmannen gehad. Claudia en de familie zouden we op de laatste dag in Nederland nog zien. De laatste nacht hebben we namelijk bij hen geslapen in hun nieuwe Bed & Breakfast in hun huis aan de Leliegracht.

ECB_3775

ECB_3784

ECB_3787

Helemaal in de ban van Nijntje!

ECB_3790

Keten in de bakfiets.

One Reply to “Ameland & Utrecht”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.