Griekenland – Athene & Amorgos (Cycladen)

Griekenland – Athene & Amorgos (Cycladen)

Begin Augustus 2 heerlijk relaxte weken in Griekenland vakantie gevierd. Vanuit Dubai is het een perfecte vliegafstand, namelijk iets meer dan 4 uur, net als naar Sri Lanka wat ons qua reistijd heel goed is bevallen. Eerst 2 nachten in Athene geslapen zodat we 1,5 dag hadden om de highlights van Athene te bezoeken en de sfeer een beetje te proeven. We zaten in een mooi hotel op loopafstand van de Akropolis. Het is mooi om te zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat het een beetje in het niet valt ten opzichten van Baalbek in Libanon, Jerash in Jordaniƫ en Persepolis in Iran (alhoewel Persepolis geen Griekse opgravingen zijn). Na 2 dagen vroeg in de morgen vertrokken naar de havenstad Rafina om daar de boot te nemen naar Amorgos, waar we een kleine week zijn gebleven en daarna doorgereisd naar Santorini waar we ook een kleine week zijn geweest. Op het einde niet meer de lange boottocht genomen, maar voor het gemak van een binnenlandse vlucht gekozen.

ECB_4156a_resize

ECB_4157a_resize

ECB_4158_resize

ECB_4163a_resize

De eerste dag na de vlucht zijn we nog naar de Akropolis gegaan. Babette had zich super gehouden, maar storte op een gegeven moment toch in elkaar. Doodvermoeid ging ze op een steen zitten en weigerde nog een stap te zetten! De buggy mocht niet mee naar boven, het werd dus bij Cor op de schouders!

Greece4_resize

ECB_4183_resize

ECB_4185_resize

ECB_4192_resize

Vlakbij ons hotel, was een ander hotel met een prachtig dakterras met een superuitzicht over de stad en ook niet onbelangrijk lekker eten.

ECB_4252_resize

ECB_4262_resize

ECB_4266_resize

ECB_4268_resize

Even bijkomen op een terrasje in Katapola na aankomst op Amorgos.

ECB_4270_resize

Op Amorgos hadden we een erg leuk familie hotel, met een prachtige ligging aan een baaitje met uitzicht op het plaatsje Aegiali. Elke ochtend dit uitzicht met het ontbijt is toch niet heel verkeerd ;)!

ECB_4279_resize

ECB_4305a_resize

Onze kamer met typisch Grieks wit en blauw.

ECB_4314_resize

Greece5_resize

ECB_4333_resize

Onze supersnelle boot die we hadden vanaf Rafina (Athene) naar Amorgos. De tocht was nog steeds ruim 7 uur met de boot.

ECB_4327_resize

Greece6_resize

ECB_4351_resize

Een van de vele typisch Griekse wit met blauwe kerkjes en uitzicht op de hoofdplaats Chora met haar oude windmolens.

ECB_4353a_resize

ECB_4355_resize

We hadden kleurboeken met potloden voor Babette mee en een bellenblaas. De bellenblaas was erg populair de gehele vakantie!

ECB_4381_resize

ECB_4403_resize

ECB_4416_resize

ECB_4427_resize

Greece7_resize

Tijdens het wandelen in de dorpjes zagen we heel veel gecko’s op de muren lopen, die snel wegkropen als je maar even in de buurt kwam.

ECB_4438_resize

Greece8_resize

ECB_4601_resize

Greece9_resize

Amorgos is een eiland om te relaxen. Je kan niet veel meer. Hemelsbreed is het 30km lang en misschien 4km breed. Een van de bezienswaardigheden was dit gestrande schip in een baaitje. Het ligt er mooi bij voor de foto!

ECB_4454_resize

ECB_4472_resize

ECB_4498_resize

ECB_4506_resize

ECB_4519_resize

ECB_4570_resize

In een van de kleine dorpjes op het eiland kwamen we bij onderstaand pittoreske restaurantje aan. De kaart bekeken en op aanraden van onze Franse buren de gehaktballen in verse tomatensaus gekozen. Dit was een erg goede aanbeveling, zo goed zelfs dat een andere tafel hetzelfde bestelde en wij de volgende dag speciaal terugkwamen om het weer te eten. Helaas zijn we toen teleurgesteld, de gehaktballen waren op :(. Griekse salade is erg lekker, maar niet meer als je het elke dag eet!

ECB_4602_resize

Tijdens onze laatste ochtend nog onderstaand klooster bezocht dat tegen een bergwand is aangebouwd. We waren hier eerder in de week al langs geweest, maar toen lag het in de schaduw. En op de foto’s was dat toch niet zo mooi, daarom speciaal teruggekomen toen het prachtig in het zonnetje lag.

ECB_4604_resize

Greece10_resize

Onze laatste dag op Amorgos moesten we lang wachten op de boot naar Santorini. Heerlijk een paar uur op dit terras doorgebracht en naar de ‘drukte’ van het haventje gekeken, heerlijk gelezen en geluncht. Het uitzicht zorgt ervoor dat je je wel gaat ontspannen!

ECB_4638_resize

ECB_4640_resize

Greece11_resize

ECB_4644_resize

ECB_4646_resize

3 Replies to “Griekenland – Athene & Amorgos (Cycladen)”

  1. Wat een mooie foto’s!
    Ziet er heerlijk uit!
    Groetjes uit Utrecht

  2. Dank jullie wel voor de mooie fotoreportage en verhaaltjes, inderdaad de balletjes op Amorgos zijn heel erg lekker.
    Have fun en gelukkig nieuw jaar.
    Takis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.