Griekenland – Santorini

Griekenland – Santorini

Na Amorgos een kleine week op Santorini geweest. Wederom met de boot en nu was het gelukkig maar ruim een uur varen. Rondgewandeld in de diverse dorpjes en vissersplaatsjes. We moesten even wennen aan de drukte ten opzicht van Amorgos. Hier was een overvloed aan toeristen. Wel heerlijke paar dagen gehad, ontspannen, veel gelezen en gezwommen met Babette. Echt vakantie zou je zeggen, wij werden wel een beetje onrustig ;). Zoals we nu de vakantie ingedeeld hadden was een experiment voor ons, omdat we voorheen meest ongeveer 3 dagen op een locatie bleven en dan door gingen naar de volgende plek. Het was leuk, maar niet helemaal voor ons!

ECB_4653_resize

ECB_4661_resize

ECB_4665_resize

ECB_4666_resize

ECB_4669_resize

Greece1_resize

ECB_4699_resize

Greece2_resize

ECB_4694_resize

ECB_4707_resize

Babette uitgeput van alles en heerlijk een middagdutje gedaan in het hotel. Wij zaten met de kamer naast het restaurant en de bar en konden daar lekker zitten.

ECB_4710_resize

ECB_4711_resize

De tomaten en andere lokale specialiteiten smaakten erg goed.

ECB_4718_resize

ECB_4725_resize

ECB_4737_resize

ECB_4740_resize

ECB_4743_resize

ECB_4749_resize

ECB_4754_resize

ECB_4756_resize

Een van de laatste avonden een super tafel gereserveerd met een top uitzicht op de krater en zonsondergang en erg goed eten. Dit was in het Kapari wine restaurant. Heerlijk gegeten en ons lekkerste diner in Griekenland gehad. Bij Babette smaakte de rode bieten salade erg goed, maar helaas viel die toch niet zo goed later op de avond. Alle bieten kwamen er op een gegeven moment uit en jammer genoeg was ze te laat om te spugen in de wijnkoeler en kwam bijna alles terecht op de smetteloze grond :(. Gelukkig waren onze buren in het restaurant heel begripvol en het personeel ook. Ik denk dat ze alles in die hoek weer moeten verven, want bieten vlekken zijn een drama om schoon te krijgen! Ondanks dit voorval toch nog heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.

ECB_4764_resize

ECB_4769_resize

ECB_4773_resize

ECB_4775_resize

ECB_4780_resize

Greece3_resize

De laatste avond bleef Cor met Babette in het hotel en ben ik met de huurauto naar de andere kant van het eiland gereden om de zonsondergang en blue hour in Oia te fotograferen. Dit is het dorpje dat je op heel veel ansichtkaarten ziet en promotiefoto’s van Santorini. Het is erg mooi, maar verschrikkelijk druk. De zon was bijna onder toen ik kwam en op dat moment gingen al busladingen vol weg. En voor mij moest het mooiste moment van de avond nog komen voor het fotograferen, blue hour! Ik heb heerlijk met mijn camera 1,5 uur rondgewandeld en de tijd kunnen nemen om foto’s te maken. Bij terugkomst in het hotel zat Cor nog met Babette naar Nijntje de film te kijken.

ECB_4823_resize

ECB_4827_resize

ECB_4844_resize

ECB_4845_resize

ECB_4856_resize

ECB_4857_resize

ECB_4858_resize

Santorini is mooi, maar verschrikkelijk toeristisch. Elke dag ligt er wel minimaal 1 groot cruise schip in de haven. Het eiland is in de zomer overbevolkt en er rijden veel te veel scooters en quads rond. Het was mooi om gezien te hebben. Achteraf waren 2-3 dagen meer dan genoeg en Amorgos heeft wat ons betreft veel meer sfeer ten opzichte van Santorini.

ECB_4868_resize

2 Replies to “Griekenland – Santorini”

 1. Bij het zien van deze typische Griekse foto’s met die
  hagelwitte gebouwen en dat “Kreta blauw” komen bij mij weer
  de mooiste herinneringen van onze Griekse vacantie’s
  boven. Prachtige foto’s trouwens!

 2. Wat is babette groot geworden!
  Wat een mooie meid!
  Groetjes uit Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.