Bezoek: Naomy

Bezoek: Naomy

Afgelopen zaterdagavond afscheid genomen van Naomy. Het waren een paar super gezellige weken. Afgelopen week had ik in elk geval 2 dagen vrij en hier heb ik nog een 3e dag bijgekregen. In de week hebben we veel gedaan. We zijn naar Bur Dubai geweest, samen met Marit en hebben gewandeld door Bastakiya en de verschillende souqs. Het was heerlijk, je begint nu wel overdag al goed te merken dat de zomer er aan zit te komen. Het was een super relaxte middag waarbij we genoten hebben van het mensen kijken en van alle kleuren van de bootjes op de Creek.

NAOMY2008b_resize

DSC01914_resize

PICT0048_resize

PICT0063_resize

DSC01916_resize

Op de dinsdag zijn Naomy en ik heerlijk gaan ontbijten bij de Burj Al Arab. Dit is het meest luxe hotel in Dubai, waar je alleen naar binnen mag als je een reservering bij een van de restaurants hebt. Officieel mag je niet door het hotel wandelen, dit hebben we uiteraard wel gedaan. Het is zeker de moeite waard om via de lobby de lift te pakken naar de 27e verdieping om dan van het uitzicht te genieten vanuit de SkyView bar. Je kan heel goed de palm zien ligen en de marina waar wij wonen. De middag zouden we gaan relaxen in Wild Wadi, dit is een wild water park met heel veel glijbanen. Heerlijk met warm weer dus. De ochtend was erg vreemd. De lucht was erg drukkend en benauwd en donker grijs. Een onweerslucht! Heel erg vreemd, want het regent normaliter in Dubai alleen in december en januari.

NAOMY2008c_resize

DSC01922_resize

PICT0090_resize

Burj Al Arab

Wat blijkt, ze kunnen hier in Dubai nu kunstmatige regen opwekken. Het schijnt al een paar keer gebeurd te zijn. Er moet wel al genoeg vocht in de lucht zitten en met speciale zouten kunnen vliegtuigjes de regen opwekken. Heel bizar, je kan het verder lezen in een artikel van Gulfnews.

Gelukkig klaarde het in de loop van de ochtend op en hebben we heerlijk liggen dobberen in Wild Wadi. De dag hebben we afgesloten met een etentje bij Rhodes Mezzanine in het Grosvenor House, dit was het verjaardagscadeautje dat Naomy nog van ons tegoed had. Eigenlijk zat Verre (restaurant van Gordon Ramsey) in de planning, maar deze was al helemaal volgeboekt in deze week en ook de wachtlijst was vol. De woensdag zijn we naar de Oostkust gegaan, naar Khor Fakkan. Het is een leuke rit naar de Oostkust, waarbij je een goed beeld krijgt van hoe de rest van het land eruit ziet en het is dan ook duidelijk dat de Emiraten niet alleen uit woestijn bestaat. Ik ben gaan duiken en Naomy en Marit hebben lekker op het bootje gezeten en gesnorkeld. Als ik bij de duikschool ben, heb ik altijd een vakantie gevoel. Het was er heerlijk rustig. Bij de eerste duik waren we maar met zijn tweetjes bij Martini Rock. Super dus, en bij alle 2 de duiken een hele grote schildpad gezien. En Naomy & Marit hebben allebei de haaien bij Shark Island gezien.

PICT0136_resize

PICT0142_resize

Oostkust – Khor Fakkan

De donderdag zijn we met zijn tweetjes naar Satwa geweest. Dit is een wijk in Dubai waar heel veel stoffenwinkels zitten en waar je voor een habbekrats stof kunt kopen en kleren kunt laten (na)maken. Helaas had de kleermaker niet genoeg tijd meer om nog wat te maken, dus dat zal bij het volgende bezoek aan Dubai moeten gebeuren. Verder rondgewandeld door Mall of the Emirates, gelunched en onderweg nog een stop gemaakt in Old Town waar je goed kunt kijken hoe de bouw van de Burj Dubai vordert. De Mall of the Emirates is een enorme mall, waar je goed mensen kunt bekijken en je kunt zien hoe divers de bevolking van Dubai is. De eerste keer dat Cor en ik hier waren, hebben we een uur op een bankje gezeten en hebben we ons de ogen uitgekeken. Het weekend hebben we ingeluid in de Irish Village waar we gezellig hebben geborreld en gegeten met iedereen die heeft meegereden met de woestijntocht van een week eerder. Cor is voor het eten vertrokken, want bij hem zou de wekker gaan om 4.30, omdat hij graag wilde fietsen met de Dubai Roadsters.

NAOMY2008d_resize

Satwa & Burj Dubai – in aanbouw

PICT0184_resize

PICT0183_resize

Wie-o-wie is werkelijk het te fotograferen object? Deze lokale man dus ; )

PICT0192_resize

PICT0196_resize

‘s Avonds in de Irish Village

De laatste 2 dagen van de vakantie van Naomy zijn we naar Oman – Musandam gegaan. De vrijdagochtend stonden we, de dames de kampeerspullen bij elkaar te rapen, eten voorbereiden voor de BBQ in de avond. Want na terugkeer van het fietsen van Cor zouden we vertrekken. Het is een lange rit via de woestijn naar Ras Al Khaimah en dan de kustweg tot Khasab, vanwaar we de verharde weg zouden verlaten en het binnenland zouden ingaan. Dit keer was het ook heerlijk rustig en hebben we genoten van het ruige landschap. ‘s Avonds hebben we onze tent opgezet op een strandje en ge-BBQ samen met een biertje en Amarula. De drank hebben we meegesmokkeld, want officieel mag je dit niet meenemen en in het openbaar drinken in Oman. Het smaakte daarom extra lekker. De nacht was verschrikkelijk, echt enorm warm. Alle drie waren we om 6 uur bij zonsopgang al wakker. Een duik in de zee deed veel goeds, snel ontbijten, spullen inpakken en richting Khasab voor de tocht met de dhow door de fjorden van Musandam. Onderweg weer dolfijnen gezien en Naomy heeft zelfs nog een schildpad gespot. Kortom een super afsluiting van een periode met bezoek, waarbij Naomy de laatste was. ‘s Avonds hebben we haar weer op het vliegtuig gezet en ons weer voorbereid op een nieuwe werkweek.

PICT0235_resize

PICT0213_resize

DSC01944_resize

DSC01947_resize

PICT0288_resize

PICT0283_resize

PICT0303_resize

PICT0325_resize

DSC01953_resize

DSC01952_resize

PICT0270_resize

PICT0355_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.