Spanje – Costa Blanca & Valencia

Spanje – Costa Blanca & Valencia

Na een paar dagen Barcelona, zijn we door gevlogen naar Alicante. Hier hadden we een auto gehuurd en naar het appartement van Cor zijn ouders gereden in Villajoyosa, vlakbij het ‘pittoresque’ Benidorm. Het appartement is heel fijn, alles aanwezig en een supermarkt om de hoek. En met een auto ben je heel snel weg uit Benidorm en in het mooie gedeelte van de Costa Blanca, zoals het oude centrum van Villajoyosa, bergdorpjes als Finestrat, Alcoy, Guadelest en prachtige kustplaatsjes als Denia, Altea en de stad Alicante. We hebben heerlijk gewandeld op het strand en veel gesmuld van de Spaanse Tapas.

ECB_6509_resize

ECB_6519_resize

ECB_6471_resize

ECB_6475_resize

ECB_6507_resize

SPA1_resize

SPA2_resize

Na een weekje in het appartement te zijn geweest, zijn we doorgereden naar Valencia. Dit om de rit naar Barcelona te onderbreken en om nog een mooie stad te bezoeken. Valencia heeft ons superverrast. Wat een mooie stad is dat, prachtige nieuwe moderne gebouwen en een heel mooi oud centrum met een prachtig groot park in het midden van de stad. Dit park ligt een droge rivierbedding van de rivier Turia, die nu is omgelegd. Ons hotel lag aan het begin van het park waar ook het zogenaamde ‘City of Arts and Sciences’ ligt, met diverse musea, ‘Oceanographic’ met een dolfinarium en diverse aquaria en vele andere dieren als flamingo’s, penguins etc.  We liepen zo overal naartoe en net als in Barcelona, waren hier ook weer veel speeltuinen te vinden! Musea hebben we overgeslagen, want buiten zijn was veel lekkerder en Babette maak je niet blij met een lang museum bezoek. Na 3 dagen Valencia zijn we doorgereden naar het vliegveld van Barcelona voor een laatste overnachting in een hotel naast het vliegveld, zodat we uitgerust aan de terugreis naar Dubai konden beginnen.

ECB_6772_resize

ECB_6778_resize

ECB_6786_resize

ECB_6768_resize

ECB_6769_resize

ECB_6770_resize

ECB_6763_resize

ECB_6755_resize

ECB_6732_resize

Jumping_resize

ECB_6691_resize

ECB_6688_resize

ECB_6659_resize

ECB_6648_resize

ECB_6589_resize

ECB_6608_resize

ECB_6528_resize

One Reply to “Spanje – Costa Blanca & Valencia”

  1. Er gaat toch niets boven Europa na het zien van deze beelden.Alex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.