Liwa – The Empty Quarter

Liwa – The Empty Quarter

Het eerste weekend van april hadden we gepland om naar Liwa te gaan en dit maal om zelf te rijden. Cor en ik waren er al 2x eerder geweest. En het blijft een hele bijzondere plek. Nu hebben we de leegte van de woestijn heel goed kunnen ervaren. Samen met Hans en Priscilla en Ward en Linda zijn we gaan rijden. Shirley was dit keer mee gegaan en die heeft heerlijk met Babette een dag in het zwembad gelegen toen wij aan het rijden waren op de vrijdag. We hebben heel erg geluk gehad. Deze winter heeft het voor hier heel veel geregend en de donderdag was het aan het regen en de vrijdagochtend toen we vertrokken ook. Het had ook flink gewaaid en de weg lag helemaal onder het zand.

ECB_7246_resize

319A2412_resize

Toen we bij het gebied aankwamen van de Moreeb Duin (hoogste duin van de Emiraten in ‘Empty Quarter), klaarde het gelukkig helemaal op en hadden we een prachtige dag. Super veel geluk gehad, want de zaterdag hadden we weer een flinke zandstorm. De uitgestrektheid is niet te fotograferen en kan je eigenlijk alleen goed ervaren als je er midden in staat. Bijzonder ook om te zien waren de olievelden en installaties, werkelijk in de middle of nowhere. Het rijden was echt heel anders dan in de woestijn in Dubai. De duinen zijn heel veel hoger, veel meer zogenaamde pockets (duinpannen) die heel tricky zijn, want als je daar in komt, is het er vaak moeilijk uitkomen. We hebben redelijk behoedzaam gereden en vooral genoten van de mooie omgeving.

ECB_7264_resize

WP_20140404_14_52_46_Pro

ECB_7259_resize

ECB_7250_resize

ECB_7249_resize

LIWA1_resize

319A2310_resize

319A2299_resize

319A2290_resize

Via onderstaande filmpjes krijg je een idee. Het was genieten 😀 !

ECB_7286_resize

IMG_5132

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.