Weekend vakantie

Weekend vakantie

Afgelopen weekend hebben Cor en ik heerlijk vakantie gevierd aan de Oostkust van de Emiraten.

We hadden een hotelkamer geboekt via de duikschool en zijn op de vrijdag, na de wekelijkse fietstocht van Cor met de Dubai Roadsters, rustig richting Khor Fakkan gereden. Lekker in het zwembad gelegen, nog even de oudste moskee van de Emiraten bekeken (lijkt net een grote lemen  hut) en het dorpje even in gegaan. In Khor Fakkan zelf is niet veel te doen, behalve lekker aan het strand hangen. Dit hebben wij dan ook gedaan. Het was een hotel waar heel veel lokalen ook heen gaan. Khor Fakkan is onderdeel van Sharjah, en dus alcohol vrij. Hier hadden we niet direkt bij stilgestaan, ‘s avonds dus geen wijntje / biertje bij het eten. Volgende keer toch beter opletten met boeken!

Map

 

DSC00187

KF1_resize

De volgende ochtend, uitgeslapen en 2 duiken gedaan. Zelf vond ik het wel even spannend, het was namelijk de eerste keer dat ik mijn nieuwe camera meenam. Dit weekend is Cor ook weer een keertje gaan meeduiken. De eerste duik ging naar een wrak op 30 meter diepte (Inchcape I). Cor heeft zijn advanced open water brevet niet en mag dus officieel niet zo diep duiken. Hij heeft onder begeleiding van instructeur Dirk een adventure duik gedaan, zodat hij wel mee kon. Het zicht was prima en op het wrak is veel te zien, waaronder een vaste bewoner van 2m groot, een hele grote mureen, Fred. Hij was heel erg groot, en zijn kop met name indrukwekkend. De tweede duik ging naar Martini Rock. Het zicht was erg slecht die middag, erg jammer. We hebben er dus maar een korte duik van gemaakt. Al met al was het een heerlijk relaxed weekend. En een ontspannen manier om je weekend door te brengen. Duiken is een van de weinige dingen die je hier in de zomer overdag nog buiten kunt doen. Super toch : )

1DSC00208_resize

DSC00195_resize

DSC00236_resize

DSC00248_resize

DSC00226_resize

FRED……………

Heel Dubai begint nu een beetje leeg te lopen. Alle expatvrouwen die niet werken en kinderen hebben, gaan bijna allemaal 2 maanden terug naar hun thuisland om de zomer te overbruggen. De mannen blijven achter om de centen te verdienen en sluiten zich bij het gezin aan om even vakantie te vieren voor 1-2 weken. Wij hebben nog niet concrete vakantieplannen. Wel willen we eind juli een lang weekend naar Isfahan (Iran). Het is maar een uur vliegen en het schijnt een hele mooie oude Perzische stad te zijn. Iran is het westen redelijk negatief in het nieuws. Erg jammer, want het volk schijnt heel erg gastvrij te zijn, en als tourist kan je gewoon rondreizen. We houden wel uiteraard het nieuws in de gaten, je weet maar nooit! Als vrouw moet je dan wel een hoofddoek om, maar ja, dat zijn de gebruiken van het land. Ook wel interessant om een keertje mee te maken. Verder word ik begin augustus aan mijn schouder geopereerd, en zijn de eerste bezoeken al weer gepland voor October en november. Mijn moeder komt met haar zus Nita (zij komt helemaal over vanuit San Diego) voor 2 weken, en Jeroen (ex-collega van Cor), kom voor een dag of 10 begin november. Dat wordt dus weer gezellig, en een woestijntocht zullen we zeker inplannen als het bezoek er is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.