Overzomeren

Overzomeren

Half Dubai is leeggelopen. veel families met kinderen die het zich kunnen veroorloven zijn voor circa 2 maanden vertrokken naar koelere oorden. Cor en ik blijven deze zomer in Dubai. Overdag haalt de temperatuur nu met gemak de 45 graden. Erg warm dus, augustus wordt nog oncomfortabeler, want dan zal de vochtigheid hoger zijn. Nog een maandje overleven dus. De weekenden brengen we met name door aan het strand, in het zwembad, Cor op vrijdag heel vroeg op de fiets, en ik af en toe onder water met duiken. Een weekend zijn we naar het noordelijkste emiraat geweest – Ras Al Khaimah – om te kijken wat voor bouwprojecten daar allemaal gepland zijn. De weg ernaartoe loopt door de woestijn en bij de afrit naar de kust, kan je dus een wilde kudde kamelen tegen komen. Je herkent ze doordat de voorpoten niet aan elkaar gebonden zijn. Het blijft een grappig gezicht, kamelen op de weg!

Overzomeren2

Een van de vrijdagen hebben we heerlijk doorgebracht bij Sander & Lenette. Zij wonen in een appartement op de Palm. En hier is de beachclub dus echt af. In tegenstelling tot die van ons, de bouw is nog niet eens gestart 🙁 Vanuit de hal van het gebouw wandel je zo naar het zwembad en naar het strand. Het water van het zwembad is lekker gekoeld, dus gecombineerd met een bedje in de schaduw is het prima uit te houden.

Verder is er op de beachclub een strandtent, waar je lekker wat te drinken kan halen, eten en bovendien hebben ze een alcoholvergunning. Dit is redelijk uniek in Dubai, want deze wordt eigenlijk alleen aan tenten gegeven verbonden aan hotels. Het bier en de cocktails smaakten heerlijk ‘s avonds. De auto hebben we dus laten staan en de volgende dag opgehaald. Grappig om te zien was dat er bij het zwembad nog een lokale dame langskwam, helemaal bedekt. Dit zie je niet vaak bij het bad.

ZOMER1_resize

Alle dadelpalmen in de stad hangen op dit moment vol met trossen dadels, die allemaal tussen nu en een maand geoogst gaan worden. De emiraten zijn verantwoordelijk voor zo’n 11,5% van de wereldoogst, en dat is voor zo’n relatief klein land erg veel. Andere grote dadelleveranciers zijn Iran, Saudi Arabie en Egypte. De dadeltrossen op de Jumeirah Beach Road zijn inmiddels allemaal ingepakt in netten, zodat de dadels niet op de grond vallen. Vlak bij kantoor waren deze heren de dadels aan het plukken. 2 staan op de grond met een groot doek en een derde, die helaas niet zichtbaar is, zit in de boom aan de trossen te schudden. ‘s Avonds ben ik gelijk dadels gaan halen in de supermarkt voor bij de koffie. Heerlijk 🙂

Volgend weekend hebben we een lang weekend. De donderdag is een nationale feestdag, de woensdag hebben we extra vrij genomen, zodat we lekker op pad kunnen. We gaan 4 dagen naar Iran. We blijven 4 dagen in Shiraz, de hoofdstad van het oude Perzie, en maken een dagtocht naar Persepolis. We zijn benieuwd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.