Een nieuwe plek onder de zon!

Een nieuwe plek onder de zon!

huis5

Eind september zijn Cor en ik verhuisd binnen Dubai. We hebben 2 jaar heerlijk gewoond in JBR in de Marina. Dit deel van de stad hebben we van dichtbij kunnen zien transformeren van een grote bouwput naar een iets minder grote bouwput. JBR is nu een mooi stukje Dubai, waar velen een bezoekje aan ‘the Walk’ (de boulevard van JBR) als een uitje zien.

We hadden er graag blijven wonen, maar na 2 jaar aan het strand gewoond te hebben, kunnen we wel de conclusie trekken dat het uitzicht prachtig is, maar dat we in de praktijk bijna nooit naar het strand gaan en meer waarde hechten aan een zwembad en nog het meeste aan buitenruimte. Het balkon van ons was erg gesloten, veel bouwlawaai en winderig. Van de 6 maanden van het jaar dat je lekker buiten kunt zitten, hebben we hier dus bijna thuis nooit gebruik van gemaakt. Heel jammer dus en met het zakken van de huurprijzen zijn we op jacht gegaan naar een nieuw huis. Een huis in een compound als de Springs of Arabian Ranches zagen we niet zitten, een tuin met een grasmat is ook niet aan ons besteed. Doel was het vinden van een appartement met of een groot balkon of terras. En we kunnen ons gelukkig prijzen met een prachtig 2-slaapkamer appartement. Bezoek kan nu voortaan gewoon in een eigen slaapkamer logeren en ze hebben zelfs een eigen badkamer. We wonen nu in South Ridge in Burj Dubai Downtown vlakbij de Dubai Mall. Vanuit de woonkamer hebben we uitzicht op de Burj Dubai en ‘The Address’. Voor het werk, ligt het precies tussen mijn kantoor en Cor zijn kantoor in. Het appartement ligt op de 2e verdieping. Eigenlijk is het te vergelijken met de begane grond, want op ons niveau zijn 3 torens met elkaar verbonden. We hebben een groot terras en het is nog geen 50m lopen naar het gezamelijke zwembad en de gym. Verder zijn er in het complex van 6 torens nog 2 squash banen en 2 badminton banen. Onder in de toren zit ook nog een Spinney’s (lokale AH) en een Carribou, erg comfortable dus allemaal. Het heerlijke winterseizoen staat voor de deur, dus goed borrelen en BBQ-en bij ons in het weekend.

huis2

huis3

huis4

Burj

De Burj Dubai wordt zeer waarschijnlijk 2 december op National Day officieel geopend. De toren is nu de hoogste toren van de wereld en ruim 800m hoog. Vanaf het terras zagen we afgelopen zaterdag allemaal mannetjes de ramen poetsen van de Burj Dubai. Een erg grappig gezicht en een bijzondere klus op hoogte.

4 Replies to “Een nieuwe plek onder de zon!”

 1. Hi Engelien en Cor,

  Wij zijn weer thuis. Het is even wennen aan het koude weer, maar gelukkig betekent het ook 24 uur per dag beschikking over internet waarmee je zowaar met 1 klik binnen een seconde internetpagina’s kan openen. Eindelijk dus weer in staat om jullie site bij te lezen. Ook dit appartement ziet er prachtig uit. Lekker zo’n groot terras! Dit weekend BBQ-en bij jullie?

  Groetjes Rachaeli en Ron.

 2. Hey Engelien en Cor , per toeval heb ik op uw web-me-com-site geklikt en ben een beetje beginnen lezen in uw diverse verhalen .
  Uw uitstapje naar Kiev heeft me bijzonder goed bevallen , ook omwille van de vele toffe foto’s .

  Regengroetjes uit België – Christian

 3. Lekker hoor.. ziet er goed uit. Leuk om te lezen dat jullie het daar nog steeds zo enorm naar je zin hebben. Als ik in de buurt zou zijn, zou ik zeker even komen aanwaaien 😉

 4. Hi Cor en Engelien!

  Alles goed? Leuke kerst en oud en nieuw gehad? Nog de beste wensen voor 2010!

  Wij wilden (eindelijk…) even een stukje gaan schrijven op jullie site, maar vragen ons af waar we dat kunnen plaatsen?

  Horen het wel!

  Veel groeten vanuit een heel koud NL!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.