Zomervakantie – Singapore

Zomervakantie – Singapore

Deze zomer 2 weken op vakantie geweest en deze keer gekozen om naar het Oosten te reizen. Dit maal naar Singapore & Bali. Vanuit Dubai is de reis te overzien. 7 Uurtjes vliegen naar Singapore, daar eerst 4 dagen geweest en toen doorgevlogen naar Bali voor 10 dagen. Singapore is een mooie groene stad. Veel moderne gebouwen zoals in Dubai, maar ook nog redelijk wat oude koloniale gebouwen uit de Engelse tijd. Het Raffles Hotel, waar we de verplichte Singapore Sling hebben gedronken is er eentje van en staat er erg mooi bij. Op aanraden van een Singaporese vriendin hadden we voor het Fullerton Hotel gekozen. Wat een prachtig hotel was dit. Een geweldig uitzicht op de baai en Marina Bay Sands en de Singapore Flyer (reuzenrad). Het hotel was vroeger het hoofd postkantoor dat ze nu hebben omgebouwd tot luxe hotel. Het hotel lag erg centraal en we hebben naar de meeste plekken kunnen lopen. Verder ons verplaatst met de taxi of de bus. De warmte in de stad viel ons wel even tegen, erg vochtig en 2 tot 3x per dag van shirt verwisselen omdat deze helemaal doorweekt waren. Toch stug door blijven wandelen, want dan zie je het meeste!

ECB_7704_resize

ECB_7705_resize

Onder het Raffles Hotel.

ECB_7706_resize

SIN1_resize

ECB_7716_resize

Onder het uitzicht vanaf onze hotel kamer. Prachtige wolkenluchten en zonsondergangen en als klap op de vuurpijl een keer ‘s avonds vuurwerk. Singapore viert in Augustus zijn 49-jarig bestaan met National Day en 4 zaterdagen voor De Dag waren ze al vuurwerk aan het afsteken om te oefenen.

ECB_7718_resize

ECB_7726_resize

ECB_7736_resize

ECB_7773_resize

ECB_7774_resize

ECB_7786_resize

ECB_7791_resize

De volgende dag naar China Town gelopen. Onderweg weer goed te zien hoe groen de stad is en vele gebouwen hebben tuinen gebouwd op hoogte. China Town is heel kleurrijk, heerlijk eten en uiteraard overal winkeltjes om eetstokjes te kunnen kopen.

ECB_7823_resize

SIN2_resize

ECB_7833_resize

ECB_7834_resize

ECB_7836_resize

ECB_7840_resize

ECB_7847_resize

ECB_7852_resize

Alleen maar eetstokjes!

ECB_7853_resize

ECB_7857_resize

ECB_7859_resize

De belangrijkste tempel van China Town. Erg mooi was deze van binnen.

ECB_7864_resize

SIN3_resize

ECB_7869_resize

En in Singapore ken je verschillende ‘foodcourts of Hawker centers’. Dit zijn centrale plekken waar heel veel kleine restaurantjes zitten en waar je echt geweldig kunt eten voor weinig geld.

ECB_7876_resize

Uiteraard ook tijd in gebouwd om lekker gebruik te kunnen maken van het hotel zwembad. Een middag nog een oud Nokia collega ontmoet die naar Singapore is verhuisd. Zij hebben een dochter van 3 en Babette heeft fijn met haar in de speeltuin kunnen spelen.

ECB_7884_resize

Balancing_resize

Een van de avonden hadden we Babette beloofd om het reuzenrad in te gaan (Singapore Flyer). En dit is niet alleen leuk voor haar, maar ook voor ons. Op dit moment is het het hoogste reuzenrad van de wereld en je hebt een prachtig uitzicht op de stad. We konden goed ons hotel zien liggen.

ECB_7934_resize

SIN4_resize

ECB_7943_resize

ECB_7954_resize

ECB_7969_resize

ECB_7981_resize

De laatste dag naar de dierentuin die echt de moeite waard is, ook als je geen kinderen hebt. De dierentuin is erg ruim opgezet en heel slim ingericht. Nergens staan hekken voor de kooien, maar overal wordt met greppels of muren gewerkt die mooi wegvallen door de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Voor Babette was dit het hoogte punt van Singapore 😀 ! Singapore was een heerlijke start van de vakantie en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

ECB_7990_resize

ECB_8046_resize

ECB_8054_resize

SIN5_resize

ECB_8088_resize

ECB_8094_resize

De laatste ochtend voor we door zouden vliegen naar Bali hebben we Melissa, Olivia en Aurielle nog ontmoet. De oma van de meiden woont in Singapore en zij waren hier toevallig ook voor 2 weken vakantie. Erg leuk en ook een beetje apart om goede vrienden uit Dubai ergens anders te treffen.

ECB_8101_resize

SIN6_resize

ECB_8112_resize

2 Replies to “Zomervakantie – Singapore”

  1. Engelien, wat leuke foto van moeder en dochter!
    Wat lijkt ze op je!
    En wat een heerlijke foto’s weer.
    Groetjes uit Utrecht

  2. Wow, amazing photos Engelien. You’ve rekindled my interest for blogging. I need to get out of these “quick instagram/tumblr” and do it properly like yours. amazing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.