Wadi Bih

Wadi Bih

Vorig weekend zijn we weer een off-road tripje gaan maken. De zomer is gelukkig bijna voorbij, dus we kunnen weer uitstapjes naar buiten ondernemen. Na het off-road boek bekeken te hebben is de keus op Wadi Bih gevallen. Wadi Bih is een tocht van de Oostkust naar de Westkust of vice versa. Deze tocht gaat over Omani grondgebied, en voorheen kon je de 2 grensposten (UAE en Oman) passeren, zonder een visum nodig te hebben. Er zijn in de UAE meerdere van dat soort posten, je moet ervoor zorgen dat al je verzekeringen in orde zijn en dat je je paspoort bij je hebt voor het geval ze die willen zien. Afgelopen januari is de grens helemaal dichtgegaan. Er blijken nog steeds grensdisputen te zijn tussen de UAE en Oman, die dus bij Wadi Bih weer opspelen. Grote stukken grens staan op de kaart als ‘undefined border’.

DSC00477_resize

BIH1_resize

DSC00485_resize

Wij hadden de tocht nog nooit gedaan en wilden hem erg graag doen. Aangezien we op de hoogte waren van de grensperikelen, zijn we gestart vanaf de Oostkust (Dibba kant). Want hier kan je zonder problemen Wadi Bih inrijden, de Omani grenspost is er namelijk pas na zo’n 40 km onverharde weg. Het risico was natuurlijk aanwezig dat we rechtsomkeer moesten maken en we niet doorgelaten werden bij de grens. De tocht is in totaal 54km onverhard. Bij de eerste grenspost aangekomen (Oman), kwam er na lang aarzelen toch een mannetje naar buiten. Hij liet ons door. Op naar het 2e checkpoint. Bij het checkpoint om de emiraten weer in te rijden, stopten we voor de slagboom, de voorwielen geparkeerd op het asfalt. We hadden in ieder geval heel Wadi Bih doorgereden, nu er nog uit zien te komen. Helaas werden we hier niet doorgelaten, het enige wat het mannetje kon zeggen is dat we terug moesten naar Dibba om weer naar Dubai te kunnen rijden. Dit betekende dus weer 54km terug rijden naar Dibba. We hadden geen keus. Heel vervelend was het niet, want de tocht is prachtig en we hebben genoten van de prachtige vergezichten en de kloof waardoor we heen zijn gereden. We kunnen in elk geval zeggen dat we Wadi Bih in zijn geheel hebben gezien :-).

DSC00487_resize

DSC00500_resize

DSC00479_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.